Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Pelerinaj în Țara Sfântă și Iordania (11 zile/10 nopti)

13 - 23 Mai 2023
1560
EUR
Locul de plecare: 
Iaşi
Nopţi de cazare: 
10
Tip masă: 
Demipensiune
Tip transport: 
Avion
Servicii incluse: 
Nu sunt incluse in pret: 
Program: 
Ziua 1 – Sambata, 13 mai 2023

Întâlnirea grupului la aeroportul internațional din Iași la ora 13.30 și pregătirea pentru formalitățile de îmbarcare. Zbor cu avionul din Iași (Compania WizzAir) la ora 16:20 pe ruta Iași - Tel Aviv (aeroport Ben Gurion) cu aterizare la ora 19:20

Cazare şi cină la Hotel 3*/ 4* în Nazaret/ Tiberias.

Ziua 2 – Duminica, 14 mai 2023

Mic dejun.

Deplasare la Haifa, cu închinare la Biserica Stella Maris, construita pe locul pesterii Sf. Ilie Tesviteanul si vizita la Gradinile Bahai. Ne îndreptăm spre Marea Galileii. Poposim pe Muntele Fericirilor, Capernaum – oraşul Domnului nostru Iisus Hristos, vizitarea sitului arheologic al vechiului oraş Capernaum unde se afla casa soacrei Sfântului Petru şi sinagoga oraşului. Biserica din regiunea celor şapte izvoare denumită Tabgha - locul unde s-a săvârşit minunea înmulţirii pâinilor şi peştilor. Plimbare cu vaporul pe Marea Galileii (opţional).  

Cazare şi cină la Hotel 3*/ 4* în Nazaret/ Tiberias.

Ziua 3 – Luni, 15 mai 2023

Mic dejun. 

Poposim in oraşul Nazaret, unde ne vom inchina in Biserica ortodoxa Buna Vestire, biserică pictată de fraţii Moroşanu, în anul 1977, ce adaposteste Izvorul Maicii Domnului iar mai apoi in Biserica romano-catolica a Bunei-Vestiri, construită pe locul casei Maicii Domnului şi a Dreptului Iosif. Vizită în satul Cana Galileii, la Biserica situată pe locul unde a avut loc prima minune săvârşită de Mântuitorul în Galileea, aceea a preschimbării apei în vin. Urcam pe Muntele Tabor, spre a ne inchina la  manastirea grec-ortodoxa cu hramul Schimbarea la Fata a Domnului nostru Iisus Hristos. Calatorim spre Iordania, prin punctul de frontiera Sheikh Hussein. In functie de timp, scurt tur panoramic al orasului Amman, capitala Iordaniei, numit în antichitate Philadelphia, unul dintre cele 7 orase ale Apocalipsei Sf. Ioan Teologul.

Cazare şi cină la hotel 3*/4* în Amman.

Ziua 4 – Marti, 16 mai 2023

Mic dejun. 

Ne îndreptam spre oraşul Madaba. Vizitam Biserica Ortodoxă Sf. Gheorghe, unde se află un mare mozaic cu cea mai veche hartă a Ţării Sfinte, cu centrul la Ierusalim.  Ajungem pe Muntele Nebo, de unde Moise a văzut Pământul Făgăduinţei. Ne indreptam spre Petra.  

Cazare şi cină la hotel 4* în Petra.

Ziua 5 – Miercuri, 17 mai 2023

Mic dejun. 

Deplasare spre Petra – capitala Nabateenilor, Citadela roz – roşiatică, veche de mai bine de 2.000 de ani, cu clădiri săpate în stâncă, redescoperită în anul 1812. Defilee înguste, faţade săpate în stâncă, temple, monumente funerare. Se vor face popasuri în special pentru a se vizita Tezaurul – Al Khazanek şi Amfiteatrul. Petra este cea mai cunoscută atracţie a Iordaniei, fiind inclusă în rândul celor 7 minuni ale lumii antice şi moderne (locul al treilea). Parasim Iordania si trecem granita in Israel prin punctul de frontiera Wadi Araba. Calatorim spre orasul Eilat, statiune la Marea Rosie, in sudul Tarii Sfinte. 

Cazare şi cină la hotel 3* in Eilat.

 
Ziua 6 – Joi, 18 mai 2023

Mic dejun. 

Timp liber si tur al statiunii Eilat. Vizitarea recifului de corali, acvariul si atelierele unde este prelucrata piatra semipretioasa de Eilat. Deplasare spre statiunea Ein Bokek si timp liber la Marea Moarta

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem

Ziua 7 – Vineri, 19 mai 2023

Mic dejun.

Ne indreptam spre Ierusalim si urcam pe Muntele Eleon unde ne vom inchina in Mănăstirea rusească de pe Muntele Înălţării, optional putem vizita locului Inaltarii Domnului la cer – loc pe care Imparateasa Elena a ridicat o biserica bizantina, astazi fiind proprietate musulmana - moschee, Biserica Dominus Flevit (Domnul a plâns), Biserica Tuturor Naţiunilor şi Biserica ce adăpostește Mormântul Maicii Domnului. Continuăm pelerinajul nostru intrând în Cetatea Ierusalim prin poarta Sf. Arhidiacon Ştefan si ne inchinam in Biserica ce adaposteste locul casei Parintilor Maicii Domnului iar apoi vizitam Scaldatoarea Vitezda. Cuprinsi de emotie duhovniceasca, mergand pe urmele Mantuitorului, parcurgem Via Dolorosa sau Drumul Crucii, cu cele 14 opriri, Biserica Sfântului Mormânt, Golgota, Piatra Ungerii şi toate paraclisele. Inchinare la Sf. Mormant.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

Ziua 8– Sambata, 20 mai 2023

Mic dejun.

Ne indreptam spre Hozeva, prin Wady Qelt pentru a ne inchina in Mănăstirea Sfântul Gheorghe, la moaştele Sf. Ioan Iacob de la Neamţ, Hozevitul. Inchinare la Mănăstirea Sfântul Gherasim de la Iordan. Coboram pe Valea Iordanului unde vom vizita in regiunea Betabara, locul real al Botezului Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Ne îndreptăm spre oraşul Ierihon – cel mai vechi oraş din lume, unde ne vom inchina in biserica greacă ortodoxa de pe Muntele Ispitirii, Aşezământul românesc din orasul Ierihon si biserica greacă ortodoxă unde se află Sicomorul lui Zaheu Vamesul

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în  Betleem.

Noaptea, participare la Sfanta Liturghie oficiata la Sf. Mormant de la Ierusalim (optional).

 
Ziua 9 – Duminica, 21 mai 2023

Mic dejun.

Ne vom deplasa cu microbuze arabe, până la Mănăstirea Sf. Sava din pustiul Iudeii(opţional). Mergem pe urmele Magilor de la Rasarit si ne inchinam in pestera unde au poposit acestia dupa ce au plecat de la Betleem, acum paraclis in cadrul Mănăstirii Sf. Teodosie. Ne alaturam pastorilor si primim vestea Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos la Biserica greacă - Câmpul păstorilor, mergem apoi la Betleem unde ne vom închina în Biserica Naşterii Domnului in pestera unde s-a nascut Mesia. Ne inchinam in Biserica romano-catolica Sf. Ecaterina ce adaposteste chilia Fericitului Ieronim, cel ce a tradus versiunea Bibliei – Vulgata in limba latina. Ne indreptam spre Cetatea Ierusalimului si ajungem pe Muntele Sion unde ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, la locul Cinei celei de Taină şi vom vizita mormântul Regelui David. Intram in cetate prin Poarta Sionului, strabatem cartierul armean apoi pe cel evreiesc si vizităm Zidul Plângerii sau Zidul de Vest. Vizita la Sfantul Mormant pentru a ne inchina.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în  Betleem

 
Ziua 10 – Luni, 22 mai 2023

Mic dejun.

Continuam pelerinajul cu inchinare in biserica Mănăstirii Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril din oraşul Tel Aviv – Jaffa, portul istoric Ioppe

Timp liber în Tel Aviv și la Marea Mediterana. 

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în  Betleem

 
Ziua 11 – Marti, 23 mai 2023

Mic dejun. 

Vizita la Asezamantul Romanesc de la Ierusalim. Continuăm pelerinajul indreptandu-ne spre localitatea Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul si ne vom inchina in Biserica ridicata pe locul casei lui Zaharia si Elisabeta. In localitatea Lida ne vom inchina in biserica ce adăposteşte mormântul Sf. Mare Mucenic Gheorghe. 

Ora 16:00 mergem spre aeroportul Ben Gurion. Decolare la ora 19:20 și aterizare pe Aeroportul International din Iași la ora 22:25

 

Notă:

 • autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
 • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 • Compania aeriană  îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
 • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel, Iordania şi Egipt.
 • Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) 
 • Wizz Air bagaj de cală de 20 kg, dimensiuni: 149 x 119 x 171 cm (înălţime + lăţime + lungime) și bagaj de mână de 10 kg, dimensiuni: 40 x 30 x 20 cm.
 • Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.
 • Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 • Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.
 • Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

 

Notă: În funcţie de programul festivităţilor şi al posibilităţilor de participare, din motive de securitate, se poate schimba ordinea vizitării obiectivelor pe zile, sau înlocui vizitarea unor obiective prevăzute în program.

 

Condiţii de înscriere: 

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pelerinaje 2021

Dragi pelerini,
Dupa anul 2020, plin de incercari din toate punctele de vedere, Centrul Mitropolitan de Pelerinaj Sf. Parascheva din Iasi vine in intampinarea dumneavoastra cu ofertele noastre pentru pelerinajele din anul 2021.
Incepand din luna ianuarie 2021 adaugam zilnic ofetele noastre pentru anul 2021.
+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

12 Septembrie 2023
Pelerini în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023
 • Mulțumim părintelui Cojocaru   care a transformat acest pelerinaj într-o înaltă trăire sufleteasca.
 • Mulțumim bunului Dumnezeu și părintelui Marcel Cojocaru pentru acest pelerinaj în care am pășit pe urmele mintuitorului Cuvintele frumoase ale părintelui au rămas întipărite în suflet
 • Mulțumim bunului Dumnezeu, pentru ajutorul de a vedea Tara Sfânta, părintelui Marcel  Cojocaru pentru dragostea și răbdarea cu care ne-a însoțit si organizatorilor .Fam Roman.
12 Septembrie 2023
Pelerin în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023
Dau Slavă lui Dumnezeu pentru acest pelerinaj reușit.
Multumesc din suflet pentru maniera de gestionare a acestui pelerinaj din toate punctele de vedere.
Mii de mulțumiri părinte pentru lecția de istorie, umorul dumneavoastră și că ați împărtășit și nouă din Harul primit de la Domnul nostru Iisus Hristos .Ne revine nouă datoria ca cele văzute, auzite și simțite să le împărtășim aproapelui nostru.
Dumnezeu să ne întărească să ne lăsăm pe noi, și Harul Fiul lui Dumnezeu primit in dar, sa crească intru fiecare, ca nimeni sa nu rămână pe dinafară  si toți să moștenim împărăția lui Dumnezeu.
Am convingerea că majoritatea plecăm mai buni și mai bogati spiritual.
Multă sănătate la toată lumea.
Doamne ajută!
Cu ajutorul lui Dumnezeu, pe data viitoare.
12 Septembrie 2023
Pelerin în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023

Mulțumesc Bunului Dumnezeu ca, la cei 77 de ani, mi-a ajutat să-mi împlinesc visul de o viata, acela de a ajunge pe aceste locuri pline de istorie și religiozitate. Mulțumesc părintelui Marcel Cojocaru pentru felul cum ne-a condus în aceste opt zile. M-a impresionat cultura vasta   pe care o poseda și ca este un foarte bun cunoscător al fenomenului Israel. M-a captat prin conținutul explicațiilor dar și prin dictia deosebita și tonalitatea vocii plăcută și atrăgătoare. Valoarea explicațiilor a crescut prin prezentarea părerilor personale despre un anumit fenomen ca și prin glumele presărate. Mulțumesc grupului, și mai ales colegilor de camera, că m-au acceptat asa cum sunt. Dumnezeu sa fie cu noi.

CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

 

Punct de lucru Piatra Neamț

Adresa:     Bld. Traian, nr. 3A, lângă Spitalul Județean Piatra Neamț, Neamț, Romania

Telefon:    0040 754 014 062
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08:00 – 16:00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu Cruce Rosie: 12:00 - 16:00
Sărbători legale : închis

 

Date bancare: CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: OMNIASIG 52888 - valabila pana la data 01.02.2024
Pelerinaj în Țara Sfântă și Iordania (11 zile/10 nopti) | Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Eroare

Mesaj de eroare

Recoverable fatal error: Argument 1 passed to xmlsitemap_node_create_link() must be an instance of stdClass, boolean given, called in /rest/www/centruldepelerinaj.ro-0/centruldepelerinaj.ro/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module on line 28 and defined în xmlsitemap_node_create_link() (linia 194 din /rest/www/centruldepelerinaj.ro-0/centruldepelerinaj.ro/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module).
Situl a întâmpinat o eroare. Încercaţi din nou.