Ierusalim
Ierusalimul, capitala tarii si cel mai mare oras al acesteia e cunoscut ca si Orasul Sfant sau Taramul Fagaduintei. Acesta e impartit in patru mari cartiere: Cartierul Evreilor, Cartierul Crestinilor, Cartierul Musulmanilor si al Armenilor. Orasul reprezinta o imbinare intre un loc sfant si un oras modern. Peste tot in oras se pot zari preoti, mollahi, rabini, biserici apartinand diferitelor culte sau piete aglomerate. Cea mai veche parte a orasului este Orasul lui David, Siloam in Biblie, si reprezinta locul pe unde au trecut David, Solomon si profetii.
Ierusalimul este capitala tarii si cel mai mare oras din Israel, supra-numit si Orasul Sfant sau Taramul Fagaduintei. Acesta e impartit in patru mari cartiere: Cartierul Evreilor, Cartierul Crestinilor, Cartierul Musulmanilor si al Armenilor. Cea mai veche parte a orasului este Orasul lui David, Siloam in Biblie, si reprezinta locul pe unde au trecut David, Solomon si profetii. Pe Via Dolorosa, drumul pe care Iisus a mers de la judecata spre rastignire, se afla cele 14 opriri ale Crucii, care duc spre Biserica Sfantului Mormant din Cartierul Crestin, cunoscut ca locul unde a fost ingropat si unde a inviat Mantuitorul Iisus Hristos. Pe Muntele Ghetsimani se afla numeroase biserici printre care: Flevit (in traducere "Domnul a plans"), Biserica Maicii Domnului, Biserica Pater Noster si Pestera Ghetsimani, precum si o livada de maslini despre care se zice ca ar fi veche de peste 2000 de ani. Pe Muntele Maslinilor, in fiecare Duminica a Floriilor sute oameni reediteaza intrarea lui Iisus in Ierusalim, locul unde acesta a plans fiind marcat de o biserica in forma de lacrima. Zidul Plangerii reprezinta ceea ce s-a pastrat din cel de-al doilea Templu, distrus de romani. Aici vin pelerini de pretutindeni sa se roage, iar lunea si joia dimineata, baietii de 13 ani primesc majoratul religios. De asemenea, vinerea seara tinerii celebreaza la apusul soarelei inceperea Sabatului. Ierusalimul gazduieste un numar foarte mare de muzee, Muzeul Israelului fiind cel mai mare si mai cunoscut. Aici pot fi admirate colectii de pictura sau sculptura si o serie de artefacte faimoase precum Manuscrisele de la Marea Moarta. Daca Tel-Aviv este cel mai modern si occidental oras din Israel, centrul economic al tarii, Haifa este locul unde se combina influentele arabe si est-europene, traditia cu modernul. Una dintre atractiile principale ale acestuia din urma este Muntele Carmel, oferind o panorama minunata asupra orasului.
Via Dolorosa, e drumul pe care Iisus a mers de la judecata spre rastignire. Aici se afla cele 14 opriri ale Crucii care duc spre Biserica Sfantului Mormant din Cartierul Crestin, cunoscut ca si locul unde a fost ingropat si unde a inviat Mantuitorul Iisus Hristos.
Pe Muntele Ghetsimani se afla numeroase biserici printre care: Flevit, in traducere Domnul a plans, Biserica Maicii Domnului, Biserica Pater Noster sau Pestera Ghetsimani, precum si o livada de maslini despre care se zice ca ar fi veche de peste 2000 de ani.
Pe Muntele Maslinilor, in fiecare Duminica a Floriilor se aduna sute de oameni pentru a reedita intrarea lui Iisus in Ierusalim. Locul unde Domnul a plans e marcat de o biserica in forma de lacrima.
Zidul Plangerii reprezinta fragmentul ce a ramas din cel de-al doilea Templu, distrus de romani. Aici pelerini de pretutindeni vin sa se roage, avand loc evenimente foarte diverse: lunea si joi dimineata, baietii de 13 ani primesc majoratul religios iar vinerea seara tinerii celebreaza la apusul soarelei inceperea Sabatului.
Ierusalimul gazduieste un numar foarte mare de muzee, Muzeul Israelului, fiind cel mai mare si cunoscut, adapostiind numeroase colectii de pictura sau scluptura si o serie de artefacte faimoase precum Manuscrisele de la Marea Moarta.
Tel-Aviv, este cel mai modern si occidental loc din Ierusalim, centrul economic al tarii, unde majoritatea populatie este foarte tanara. Acesta se poate lauda cu plajele exotice si curate, restaurantele si cluburile luxoase.
Situl arheologic Tzipppori, dateaza din sec II si a fost in trecut capitala Galileei. Ruinele acesteia s-au pastrat foarte bine, putand fi vazute si azi drumuri romane, o cetate a cruciatilor si un sistem roman de apeducte.
Oferte pelerinaje Ierusalim
DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI
Pelerinaje 2021 Tweet
Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!
- Mulțumim din suflet părinte Doru pentru acest minunat(din toate punctele de vedere) pelerinaj. Am avut parte de trăiri și emoții deosebite! Îmbrățișări calde tuturor pelerinilor alături de care am petrecut clipe de neuitat
- Multumiri pentru organizarea și implementarea pelerinajului. Sa va dea Dumnezeu tuturor sănătate!
A fost o experiență de neuitat alături de un grup minunat! Vă mulțumesc tuturor! Cu adevărat am avut o experiență de nedescris în cuvinte, momente de neuitat cu ceilalți membri ai grupului. Nu voi uita niciodată timpul petrecut în acest frumos și binecuvântat pelerinaj! Încă odată vă mulțumesc din tot sufletul! Dumnezeu să vă răsplătească binele făcut nouă!
Cu binecuvântarea Mântuitorului, am beneficiat de un minunat pelerinaj în Țara Sfântă, în perioada 18-25 februarie 2023, având drept ghid plin de har și evlavie pe Părintele Diacon Daniel Dimitriu Sîrghie și pe inimoasa și frumoasa sa soție Vasilica. Noi, două doamne din Iași, trecute bine de prima tinerețe, am plecat la drum pline de speranță dar ușor neîncrezătoare....Mărturisesc că aceste gânduri pesimiste au fost imediat înlocuite de o bucurie imensă determinată nu numai de măreția locurilor vizitate dar mai ales de atmosfera de prietenie ocrotitoare pe care am perceput-o în fiecare moment. Familia Pr. Sîrghie, familie de creștini adevărați, cu dragoste față de oameni precum și prezența Părintelui Liviu din Miroslăvești, au făcut din acest pelerinaj un punct de reper în existența noastră. Timpul a pierdut din dimensiuni, în aceste 7 zile, s-a dilatat și a săpat amintiri adânci, unice și pline de recunoștință în inimile și mințile noastre. Cuvintele sunt prea sărace să poată exprima bogăția de sentimente care ne-a inundat întreaga noastră ființă. De multe ori ne-am identificat cu suferințele Mântuitorului, care S-a Jertfit pentru noi, oamenii. Am devenit mai buni, mai toleranți, mai credincioși. Mulțumim cu evlavie Cerului pentru această trăire!
Minunate sunt lucrările Tale, Doamne!!! Despre pelerinaj..., ce pot să spun? Emoționant , încântător, chiar cutremurător , toate acestea fiind încărcătoare de ,,energie " dumnezeiască ! Îmi doresc foarte mult și sper să păstrez această energie timp îndelungat!
Legături
CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA
Sediul central la Iași
Adresa: Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania
Telefon: 0040 232 276 907
Fax: 0040 232 276 867
Email: centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
office@centruldepelerinaj.ro
Web: www.centruldepelerinaj.ro
Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica: închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Punct de lucru Piatra Neamț
Adresa: Bld. Traian, nr. 3A, lângă Spitalul Județean Piatra Neamț, Neamț, Romania
Telefon: 0040 754 014 062
Email: piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web: www.centruldepelerinaj.ro
Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08:00 – 16:00
Sâmbăta, Duminica: închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu Cruce Rosie: 12:00 - 16:00
Sărbători legale : închis
Date bancare: CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):
OTP Bank
Cont Lei: RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU
CEC BANK
Cont Euro: RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii
Date bancare: PROVITUR ROMANIA (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”
OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI: RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135
COD SWIFT: OTPVROBU
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
INFORMAŢII UTILE