Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Pelerinaj în Grecia - Insulele Corfu, Kefalonia, Eghina și Evia la Sfinţii Tămăduitori de boli din Grecia

24 August - 2 Septembrie 2023
Oferta specială
Locul de plecare: 
Iaşi
Nopţi de cazare: 
9
Tip masă: 
Demipensiune
Tip transport: 
Autocar
Servicii incluse: 
 • transport cu autocar clasificat;  

 • cazare la hotel de 3/4*, camere în regim dublu cu mic dejun și cină; 

 • bilete feribot Igoumenitsa-Corfu- Igoumenitsa; 

 • bilete feribot Lefkas-Kefalonia; 

 • bilete feribot Kefalonia-Kilini; 

 • preot însoțitor din partea Centrului de Pelerinaj .

Nu sunt incluse in pret: 
 • pret bilete ferry pentru Eghina și Evia, aproximativ 25  Euro/persoană;

 • taxa de intrare la Catedrala Sfântul Alexandru Nevski din Sofia pentru foto/filmare – 5 euro/persoană (10 leva);

 • taxă turistică hotelieră introdusă de statul Grec începând cu 1 ianuarie 2018. Taxa este de 0,75 Euro/noapte/pers. la cazare la hotel 3*, 1,5 euro/noapte/pers. la cazare de 4*. Taxa se plătește direct de turiști la hotelul unde sunt cazați.

 • taxa de intrare la 3 mănăstiri din cadrul Complexului Monahal Meteora (taxa este de 4 euro/persoană/mănăstire);

 • supliment single –  EURO; 

 • asigurarea medicală.

Program: 
ZIUA 1- 820 km

Plecare din Botosani spre Sofia – Bulgaria pe traseul: Roman – Bacău – Adjud – Focșani – Buzău – Centura Bucureștiului – Vama spre Bulgaria prin Ruse – Plevna/Sofia.

Cazare și cină la hotel 3/4* în Plevna/Sofia, Bulgaria

ZIUA 2 – 300 km

Mic dejun.          

Tesalonic - vizitarea orașului: Catedrala Sfântului M. Mc. Dimitrie – Izvorâtorul de Mir – închinare la moaștele Sf. M. Mc. Dimitrie,  la moaștele Sfintei Anisia și ale Sfântului Grigorie Kalavritul. Vizită Biserica Sfânta Sofia – închinare la moaștele Sfântului Ierarh Vasile al Tesalonicului, după Catedrala Mitropolitană – închinare la moaștele Sf. Grigorie Palama.

În funcție de timpul rămas – plimbare pe malul Mării Egee până la Turnul Alb - timp liber.

Cazare și cină la hotel 3/4* în Tesalonic

ZIUA 3 – 240 km

Mic dejun.

Din Tesalonic ne vom deplasa către Kalambaka. În Orasul Veria, vom vizita Mănăstirea Panagia Soumela inchinare la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria „Panagia Soumela”  - COMPLEXUL MONASTIC DE LA METEORA unde vom vizita 2 - 3 mănăstiri.

 • Mănăstirea Marele Meteor: zilnic (închis marți): 09:00 – 17:00
 • Mănăstirea Sf. Varlaam: zilnic (închis joi): 09:00 – 16:00
 • Mănăstirea Sfintei Treimi: zilnic (închis joi): 09:00 – 17:00
 • Mănăstirea Sf. Ștefan: zilnic (închis luni): 09:00 – 13:30 și 15:20 – 17:30
 • Mănăstirea Roussanou: zilnic 09:00 – 18:00

Cazare și cină la hotel 3/4* în Kalambaka.

 
ZIUA 4 – 230 km

Mic dejun.

Deplasare către portul din Igoumenitsa – traversare cu feribotul către Insula Corfu, este a doua insulă ca mărime din Marea Ionică și cea mai nordică. 

Vizitarea Bisericii Sfântul Spiridon, închinare la moaștele Sfântului Ierarh Spiridon și la moaștele Sfintei Împărătese Teodora în Catedrala Mitropolitană (adăpostește și părticele din moaștele Sfântului Gherasim din Kefalonia)

Cazare și cină la hotel 3/4* în Igoumenitsa/Corfu

 
ZIUA 5 – 260 km

Mic dejun.

Traversare feriboat Corfu – Igoumenitsa. Deplasare spre portul Vasiliki – feribot către Insula Kefalonia. Aici vom vizita Mănăstirea Sfântului Gherasim, unde ne vom închina la moaștele Sfântului Gherasim din Kefalonia. Mai apoi pașii noștri vor ajunge la Mănăstirea închinată Maicii Domnului numită și Lagouvarda, unde ne vom închina la Icoana Maicii Domnului, unde în fiecare an, în Postul Adormirii Maicii Domnului apar renumiții serpi care vin să se „închine” acestei icoane. Mănăstirea mai poartă și numele de „Doamna șerpilor”.  Vizita la Biserica Maicii Domnului cu Crini din localitatea Păstra închinare la Icoana Maicii Domnului Gravaliotissa  - în preajma marelui praznic înfloresc pentru a doua oară, crinii uscați, așezați la icoana Maicii Domnului.

Cazare și cină la hotel 3/4* în Vasiliki/ Kefalonia.

 
ZIUA 6 – 410 km

Mic dejun.

Traversare cu feribotul spre Kyllini, si vom continua drumul spre Loutraki, cu oprire la Patras la Catedrala Mitropolitană, închinare la moaştele Sf. Ap. Andrei mai exact capul Sf. Andrei şi crucea pe care sfântul a suferit martiriul. - ocrotitorul Romaniei – Loutraki - Mănăstirea Sf. Patapie, închinare la moaștele Sf. Patapie şi ale Sf. Ypomoni.

Cazare și cină la hotel 4*/5* în Atena.

ZIUA 7 – 200 km

Mic dejun 

Plecare de la hotel în jur de ora 06.30.

Ne vom deplasa către portul Pireus de unde vom lua ferry către Insula Eghina (moaştele Sf. Nectarie Taumaturgul) - Mănăstirea Sfânta Ecaterina (cu părticele din moaștele Sfintei Ecaterina și Icoana făcătoare de minuni a Sfântului Spiridon). Ora 13.00 ne vom reîntoarce în Atena unde vom face un tur al Atenei.

Vom continua pelerinajul cu vizitarea Mănăstirii Bunei Vestiri a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu de pe Colina Neprihăniților de la Nea Makri pentru a ne închina la moaștele Sfântului Efrem cel Nou, Grabnic Ajutător întru toate nevoile şi tămăduitor de cancer şi boli incurabile.

Cazare și cină la hotel 4*/5* în Atena.

 
ZIUA 8 – 490 km

Mic dejun.

Părăsim Orașul Atena și ne vom îndrepta către Insula Evia, dar nu înainte de a ne opri pentru vizita la Mănăstirea Makrimallis din Psachna – (aici se află capul Sfântului Partenie din Lampsakos) - Insula Evia, Mănăstirea Sfântul Ioan Rusul (moaştele Sf. Ioan Rusul)

Din Agiokampos vom lua ferryboat către Glifa -  Mănăstirea Kato Xenia - locul păstrează o parte din Cinstitul Brâu al Maicii Domnului .

Cazare și cină la hotel 3* în Tesalonic.

 
ZIUA 9 – 300 km

Mic dejun.

Vom pleca din Tesalonic către Bulgaria.

Continuarea deplasării către Sofia, cu oprire la Mănăstirea Rila (inchinare la moastele Sf Ioan de Rila) – Sofia, Catedrala Sfântul Alexandru Nevski din Sofia, Muzeul Icoanelor din cadrul Catedralei Sfântul Alexandru Nevski din Sofia.

Cazare și cină în hotel de 3/4* Sofia, Bulgaria  

ZIUA 10 – 820 km

Mic dejun.  

Vom continua drumul spre Botoșani pe traseul: Sofia – Vama spre România prin Ruse – Centura Bucureștiului – Buzău – Focșani – Adjud – Bacău- Roman – Botosani.

 

Reduceri și suplimente:

Copilul : 

 • între 0 – 1.99 ani – gratuit 
 • între 2 – 6.99 ani – achită 50% din tariful pelerinajului
 • între 7 – 14 ani – achită 75% din tariful pelerinajului

Supliment grup:

* grup minim 35 – 39 pers. - tariful se majorează cu  Euro/persoană

* DACĂ GRUPUL ESTE MAI MIC DE 34 PERSOANE, TARIFUL SE RECALCULEAZĂ CU 10 ZILE ÎNAINTE DE PLECARE ÎN FUNCȚIE DE NUMĂRUL FINAL DE PERSOANE.

 

NOTĂ:  Reducerile și gratuitățile se aplică copilului care stă în cameră cu 2 adulți. Reducerile se pot modifica în funcție de numărul de copii din grup.

 

Condiţii de înscriere: 

Avans 30% din valoarea pelerinajului. Diferența cu maxim 15 zile înainte de plecare.

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pelerinaje 2021

Dragi pelerini,
Dupa anul 2020, plin de incercari din toate punctele de vedere, Centrul Mitropolitan de Pelerinaj Sf. Parascheva din Iasi vine in intampinarea dumneavoastra cu ofertele noastre pentru pelerinajele din anul 2021.
Incepand din luna ianuarie 2021 adaugam zilnic ofetele noastre pentru anul 2021.
+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

8 Mai 2023
Pelerini în Israel, 29 aprilie - 06 mai 2023
 • Mulțumim din suflet părinte Doru  pentru acest minunat(din toate punctele de vedere) pelerinaj. Am avut parte de trăiri și emoții deosebite! Îmbrățișări calde tuturor pelerinilor alături de care am petrecut clipe de neuitat
 • Multumiri pentru organizarea și implementarea pelerinajului. Sa va dea Dumnezeu tuturor sănătate!
 • A fost o experiență de neuitat alături de un grup minunat! Vă mulțumesc tuturor!
 • Cu adevărat am avut o experiență de nedescris în cuvinte, momente de neuitat cu ceilalți membri ai grupului. Nu voi uita niciodată timpul petrecut în acest frumos și binecuvântat pelerinaj! Încă odată vă mulțumesc din tot sufletul! Dumnezeu să vă răsplătească binele făcut nouă!
22 Martie 2023
Pelerin Israel, 18-25 februarie 2023

Cu binecuvântarea Mântuitorului, am beneficiat de un minunat pelerinaj în Țara Sfântă, în perioada 18-25 februarie 2023, având drept ghid plin de har și evlavie pe Părintele Diacon Daniel Dimitriu Sîrghie și pe inimoasa și frumoasa sa soție Vasilica. Noi, două doamne din Iași, trecute bine de prima tinerețe, am plecat la drum pline de speranță dar ușor neîncrezătoare....Mărturisesc că aceste gânduri pesimiste au fost imediat înlocuite de o bucurie imensă determinată nu numai de măreția locurilor vizitate dar mai ales de atmosfera de prietenie ocrotitoare pe care am perceput-o în fiecare moment. Familia Pr. Sîrghie, familie de creștini adevărați, cu dragoste față de oameni precum și prezența Părintelui Liviu din Miroslăvești, au făcut din acest pelerinaj un punct de reper în existența noastră. Timpul a pierdut din dimensiuni, în aceste 7 zile, s-a dilatat și a săpat amintiri adânci,  unice și pline de recunoștință în inimile și mințile noastre. Cuvintele sunt prea sărace să poată exprima bogăția de sentimente care ne-a inundat întreaga noastră ființă. De multe ori ne-am identificat cu suferințele Mântuitorului, care S-a Jertfit pentru noi, oamenii. Am devenit mai buni, mai toleranți, mai credincioși.  Mulțumim cu evlavie Cerului pentru această trăire!

 

20 Martie 2023
Pelerin Israel, 7-14 martie 2023

Minunate sunt lucrările Tale, Doamne!!! Despre pelerinaj..., ce pot să spun? Emoționant , încântător, chiar cutremurător , toate acestea fiind încărcătoare de  ,,energie " dumnezeiască !  Îmi doresc foarte mult și sper să păstrez această energie timp îndelungat! 

CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

 

Punct de lucru Piatra Neamț

Adresa:     Bld. Traian, nr. 3A, lângă Spitalul Județean Piatra Neamț, Neamț, Romania

Telefon:    0040 754 014 062
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08:00 – 16:00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu Cruce Rosie: 12:00 - 16:00
Sărbători legale : închis

 

Date bancare: CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: OMNIASIG 52888 - valabila pana la data 01.02.2024