Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Pelerinaj în Serbia

7 - 13 Septembrie 2024
Oferta specială
555
EUR
Locul de plecare: 
Iaşi
Nopţi de cazare: 
6
Tip masă: 
Mic dejun
Tip transport: 
Autocar
Servicii incluse: 
Nu sunt incluse in pret: 
Program: 
Ziua 1: Iași – Piatra Neamț – Deva - aprox. 680 km

Întâlnirea grupului în fața Palatului Culturii din Iași, la ora 05:30. Plecare la ora 06:00 pe ruta Iași – Piatra Neamț – Praid – Alba Iulia – Deva –  Timișoara

Cazare la Hotel 3* în Timișoara.

 
Ziua 2: Timișoara – Belgrad - aprox. 180 km

Mic dejun.

Ora 08:00 - plecăm din Timișoara, către Serbia. Traversăm frontiera româno-sârbă pe la Stamora - Moravița și ajungem în capitala Serbiei, Belgrad. Vizitam Cetatea Kalemegdan, bucurându-ne de priveliștea deosebită a confluenței râurilor Sava și Dunăre. În cetate se afla biserica Ružica (închinată Nașterii Maicii Domnului, o frumoasă biserică aflată în interiorul zidurilor Cetății Kalemegdan), capela închinată Sf. Cuv. Parascheva de la Iașicu un izvor tămăduitor. Tot aici se păstrează racle cu alte sfinte moaște  - Biserica Sfântului Apostol și Evanghelist Marcu  (Această uriașă biserică cu cinci cupole, bazată pe designul Mănăstirii Gracanica din Kosovo, adăpostește mormântul împăratului Dušan „Mighty“.) - Catedrala Sf. Sava (ridicată pe locul unde au fost arse moaștele Sfântului Sava – considerată a fi una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din lume) - Mănăstirea Rakovica (cu hramul arhanghelilor Mihail și Gavriil - este locul unde a fost hirotonit ca diacon Sfântul Nicolae Velimirovici si Parintele Tadei ca si ieromonah) – mormantul Patriarhului Pavle si o particica din moastele Sfantului Nectarie Belgrad. ) - Belgrad.

Cazare la Hotel 3*/4* în Belgrad.

 
Ziua 3: Belgrad – Muntele Fruška gora – Sremski Karlovci - Belgrade - aprox. 240 km

Mic dejun.

Plecare Fruska Gora unde vom admira priveliștea muntelui (sunt peste 15 mănăstiri construite acolo), noi vom vizita doar trei mănăstiri care se află aici -  Novo Hopovo (din sec. XIII, cu un fragment din moaștele Sf. Teodor Tiron – un sfânt din sec. III-IV), Grgeteg (din sec. XV, cu o copie a icoanei Maicii Domnului Trichiroussa de la Mănăstirea Hilandar din Mt. Athos și Mănăstirea Krušedol (din sec. XIII, cu moaștele Sfintei familii Branković și mormintele unor domnitori sârbi). Continuăm drumul spre Sremski Karlovci (un mic oraș baroc pe malul Dunării, renumit pentru vinurile de calitate.) vizităm Catedrala Ortodoxa din Sremski Karlovci (cu un fragment din moaștele Sf. Arsenie Sremac) - Mănăstirea Intrării Maicii Domnului în Biserică (cu fragment din moaștele Sf. Nectarie de Eghina) – Belgrad.

Cazare la Hotel 3*/4* în  Belgrad.

 
Ziua 4: Belgrad – Petrovac na Mlavi - Svilajnac - Vitovnica – Despotovac - Manasija - Manastirea Ravanica – Cuprija - Krusevac -Kraljevo aprox. 360 km

Mic dejun. 

Mergem la Mănăstirea Vitovnica (din sec. XIII, unde este mormântul Stareţului Tadej de la Vitovnica), Mănăstirea Manasija (din sec. XV, cu moaștele Sf. Domnitor Ștefan al Serbie), Mănăstirea Ravanica (din sec. XIII, cu moaștele Sf. Cneaz Lazăr al Serbiei și mormântul Cuviosului Romil Sinaitul). 

Cazare la Hotel 3*/4* în Čačak / Kraljevo.

 
Ziua 5: Kraljevo – Žiča – Studenica - Kraljevo - aprox. 260 km

Mic dejun.

Vizităm Mănăstirea Zica (din sec. XIII). Mănăstirea, împreună cu Biserica Înălțarea Domnului , a fost construită de primul rege al Serbiei, Sfântul Ștefan cel întâi încoronat și primul Arhiepiscop al Bisericii sârbe, Sfântul SavaMănăstirea Studenica (unde se află moaştele Sfântului Simon (fratele Sf. Sava), Sfântul Simeon (tatăl Sfântului Sava şi Sfânta Anastasia (mama Sfântului Sava). Este cea mai mare și mai bogată dintre mănăstirile ortodoxe din Serbia.) cu cele două biserici renumite: Biserica Maicii Domnului și Biserica Sf. Părinți Ioachim și Ana. Ultima mănăstire pentru această zi este Mănăstirea Sopocani și Biserica Sf. Ap. Petru din sec. VIII sau IX din Novi Pazar (în această biserică, a fost botezat Sf. Simeon Izvorâtorul de mir). 

Cazare la Hotel 3*/4* în  Čačak / Kraljevo.

 
Ziua 6: Kraljevo – Valjevo - Lelić – Ćelije – Timișoara - aprox. 400 km

Mic dejun.

Plecare spre Valjevo unde sunt Mănăstirile: Lelić (moaștele Sf. Nikolaj Velimirović)  și Ćelije – deplasare cu microbuzul 2 km (moaștele Sfântului Justin Popović) – Belgrad - traversăm frontiera româno-sârbă pe la Stamora – Moravița – Timișoara.

Cazare la Hotel 3* în Timișoara.

 
Ziua 7: Timișoara – Piatra Neamț – Iași - aprox. 680 km

Mic dejun.

Plecăm spre Iași, pe ruta Timișoara – Deva - Alba Iulia - Blaj - Piatra Neamț - Iași.

 

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pelerinaje 2021

Dragi pelerini,
Dupa anul 2020, plin de incercari din toate punctele de vedere, Centrul Mitropolitan de Pelerinaj Sf. Parascheva din Iasi vine in intampinarea dumneavoastra cu ofertele noastre pentru pelerinajele din anul 2021.
Incepand din luna ianuarie 2021 adaugam zilnic ofetele noastre pentru anul 2021.
+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

12 Septembrie 2023
Pelerini în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023
  • Mulțumim părintelui Cojocaru   care a transformat acest pelerinaj într-o înaltă trăire sufleteasca.
  • Mulțumim bunului Dumnezeu și părintelui Marcel Cojocaru pentru acest pelerinaj în care am pășit pe urmele mintuitorului Cuvintele frumoase ale părintelui au rămas întipărite în suflet
  • Mulțumim bunului Dumnezeu, pentru ajutorul de a vedea Tara Sfânta, părintelui Marcel  Cojocaru pentru dragostea și răbdarea cu care ne-a însoțit si organizatorilor .Fam Roman.
12 Septembrie 2023
Pelerin în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023
Dau Slavă lui Dumnezeu pentru acest pelerinaj reușit.
Multumesc din suflet pentru maniera de gestionare a acestui pelerinaj din toate punctele de vedere.
Mii de mulțumiri părinte pentru lecția de istorie, umorul dumneavoastră și că ați împărtășit și nouă din Harul primit de la Domnul nostru Iisus Hristos .Ne revine nouă datoria ca cele văzute, auzite și simțite să le împărtășim aproapelui nostru.
Dumnezeu să ne întărească să ne lăsăm pe noi, și Harul Fiul lui Dumnezeu primit in dar, sa crească intru fiecare, ca nimeni sa nu rămână pe dinafară  si toți să moștenim împărăția lui Dumnezeu.
Am convingerea că majoritatea plecăm mai buni și mai bogati spiritual.
Multă sănătate la toată lumea.
Doamne ajută!
Cu ajutorul lui Dumnezeu, pe data viitoare.
12 Septembrie 2023
Pelerin în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023

Mulțumesc Bunului Dumnezeu ca, la cei 77 de ani, mi-a ajutat să-mi împlinesc visul de o viata, acela de a ajunge pe aceste locuri pline de istorie și religiozitate. Mulțumesc părintelui Marcel Cojocaru pentru felul cum ne-a condus în aceste opt zile. M-a impresionat cultura vasta   pe care o poseda și ca este un foarte bun cunoscător al fenomenului Israel. M-a captat prin conținutul explicațiilor dar și prin dictia deosebita și tonalitatea vocii plăcută și atrăgătoare. Valoarea explicațiilor a crescut prin prezentarea părerilor personale despre un anumit fenomen ca și prin glumele presărate. Mulțumesc grupului, și mai ales colegilor de camera, că m-au acceptat asa cum sunt. Dumnezeu sa fie cu noi.

CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

 

Punct de lucru Piatra Neamț

Adresa:     Bld. Traian, nr. 3A, lângă Spitalul Județean Piatra Neamț, Neamț, Romania

Telefon:    0040 754 014 062
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08:00 – 16:00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu Cruce Rosie: 12:00 - 16:00
Sărbători legale : închis

 

Date bancare: CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: OMNIASIG 52888 - valabila pana la data 01.02.2024
Pelerinaj în Serbia | Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Eroare

Mesaj de eroare

Recoverable fatal error: Argument 1 passed to xmlsitemap_node_create_link() must be an instance of stdClass, boolean given, called in /rest/www/centruldepelerinaj.ro-0/centruldepelerinaj.ro/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module on line 28 and defined în xmlsitemap_node_create_link() (linia 194 din /rest/www/centruldepelerinaj.ro-0/centruldepelerinaj.ro/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module).
Situl a întâmpinat o eroare. Încercaţi din nou.