Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

PELERINAJ ÎN CAPPADOCIA

25 Mai - 3 Iunie 2023
805
EUR
Locul de plecare: 
Iaşi
Nopţi de cazare: 
9
Tip masă: 
Demipensiune
Tip transport: 
Autocar
Servicii incluse: 
  • Transport cu autocar clasificat;
  • 9 nopţi cazare în camere duble și triple, la hoteluri de 3 * și 4* (conform clasificării din Turcia si Bulgaria) cu mic dejun;
  • 7 cine;
  • ghid local pentru zilele de 4,6,7;
  • Taxe parcari;
  • Însoțitor de grup din partea Centrului de Pelerinaj „Sf. Parascheva’’.

 

Nu sunt incluse in pret: 
  • Intrările la obiective (aprox. Euro / pers.);
  • cheltuieli personale;
  • mese suplimentare;
  • asigurarea medicală;
  • Suplimentul de single Euro.

 

Program: 
ZIUA 1 (620 km)
Plecare din Iaşi la ora 06:00 pe traseul Focșani – București - Giurgiu – Ruse – Basarabovo, Mănăstirea Sf Dimtrie Basarabov (este o mănăstire ortodoxa înființată în peștera în care s-a nevoit Sfântul Dimitrie cel Nou și este singura mănăstire săpată în stâncă încă locuita din întreaga Bulgarie.) - Veliko Târnovo (capitala celui de al doilea Țarat Bulgar) – tur auto, admirare o frumoasa priveliște asupra Cetății Tsarevets.
Cazare la Hotel 3*/4*, în Arbanasi/Veliko Tarnovo, Bulgaria.

 

ZIUA 2 (480 km)
Mic dejun.
Veliko Târnovo - continuăm drumul spre Svilengrad, prin Valea Trandafirilor, Capitan Andreevo (Bulgaria) - Kapikule (Turcia), Edirne (fostul oras Adrianopol întemeiat de împăratul roman Hardrian. A fost capitala Imperiului Otoman între 1365 – 1453) - tur panoramic Podul Tunca, vizitarea capodoperei arhitectului Sinan, Moscheea Selimiye Cami. Traversarea Strâmtorii Dardanele cu feribotul ce leagă Marea Egee cu Marea Marmara, Eceabat– Canakkale.
Cazare și cina la Hotel 3*/4* în Canakkale.

 

ZIUA 3 (450 km)
Mic dejun.
Plecare către Kuşadasi. Lângă Canakkale, la Hisarlîk, se oprește pentru o scurta vizită la ruinele vechilor cetăti Troia (I – IX, inclusiv Troia VII, cea descrisă de Homer – cu taxa de intrare). Deplasare spre cetatea antica Pergam – deplasare cu teleferic ( cu taxa de intrare - Bergama-oraș antic grecesc, devenit capitala Regatului Pergam în timpul perioadei elenistice 281-133 î.Hr. Pergamul este amintit în cartea Apocalipsei) cu vizitarea Templului lui Serapis, prima biserică dedicată Sf. Ioan, cunoscută astăzi ca și Curtea Roșie (cu de taxa intrare - aici a fost iniţial un templu păgân. În anul 92 d.Hr., în acest templu a fost martirizat Sfântul Antipa, primul arhiepiscop al Pergamului, numit   din porunca Sfântului Ioan), trecere pe centura orasului Izmir (fără vizita - vechea Smyrna, cetatea păstorită de Sfântul Policarp, oraş fondat în sec. IV î.Hr., cetatea păstorită de Sfântul Policarp). Continuăm drumul spre Kuşadasi.
Cazare și cina la Hotel 3*/4* în Kuşadasi.

 

ZIUA 4 (275 km)
Mic dejun.
Deplasare spre Selcuk (fostul Efes). Se vizitează:
- vestigiile din fosta cetate Efes (Biblioteca lui Celsus, Odeonul, marele teatru în care a predicat Sf. Ap. Pavel, Atelierul lui Dimitrios; Biserica Maicii Domnului ridicată pe locul în care s-a ţinut al III-lea Sinod Ecumenic, în anul 431; Nimphäum-ul fantana lui Traian, Agora, Templul lui Hadrian, Stadionul); - cu taxa de intrare (neinclusa in tariful pelerinajului)
- grota celor 7 adormiți - locul in care potrivit traditiei crestine a fost ingropata Sf. Maria Magdalena – fara taxa de intrare
- Deplasare la capela Panaghia Kapoulou – Casa și izvoarele Maicii Domnului din Efes (conform tradiţiei creştine, Maica Domnului a fost adusă în Efes de către Sfântul Apostol Ioan Evanghelistul, la scurt timp după Învierea din morţi a Mântuitorului, aici urmând a locui până la Adormirea ei. Biserica datează din sec.VI-VII, dar  fundaţiile casei au  o origine mult mai veche – posibilitatea ca acestea să aparţină sec. I fiind foarte mare. Astăzi este biserică romano-catolică). - cu taxa de intrare (neinclusa in tariful pelerinajului)
- cetatea bizantină cu ruinele bisericii ridicate de Împăratul Iustinian şi mormântul Sf. Ioan Evanghelistul (biserica ridicată de Împăratul Justinian deasupra mormântului Sf. Ioan Evanghelistul) - cu taxa de intrare (neinclusa in tariful pelerinajului)
- Deplasare la Templul zeitei Artemis - (una dintre cele 7 minuni ale lumii, templu construit în sec. VI î.Hr, a fost incendiat în anul 356 î.Hr., de un cetățean din Efes cu numele de Herostrat, din dorința de a deveni celebru) - fara taxa de intrare
Plecare spre Pamukkale și vizitam Cetatea Laodiceea cu taxa de intrare , prima biserica ridicata în Asia Mica de către Împăratul Constantin cel Mare.
Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Pamukkale.

 

ZIUA 5 – (640 km)
Mic dejun.
In Pamukkale se vizitează ruinele Cetatii Hierapolis cu taxa de intrare , unde se vor vizita Biserica - martirion ridicată în fosta cetate, pe locul unde a fost martirizat Sf. Apostol Filip și mormântul nou descoperit de arheologi, terasele calcaroase cu apă termală  (fenomen unic în lume, coborârea nu este periculoasă însă va necesita atenție!).
Ora 11:30 cel târziu Plecare spre Cappadocia pe ruta Pamukkale – Dinar – Konya (fără vizita - oraş cunoscut în vechime ca Iconium, pe aici au trecut Sfinţii Apostoli Pavel şi Barnabas şi au propovăduit credinţa creştină) - Aksaray – Nevsehir, (fără vizita - Nyssa locul de naştere al Sf. Grigore de Nyssa).
Cazare şi cină la Hotel 3*/4*, în URGUP. Cappadocia.

 

ZIUA 6 - ( 80 km)
Mic dejun.
Deplasare spre aşezămintele monahale din Valea Goreme (muzeu în aer liber cu taxa de intrare - care adăposteşte manăstiri şi biserici paleocreştine săpate în tuf vulcanic, chilia în care a locuit Sfântul Vasile Cel Mare. Face parte din patrimoniul Unesco). Plimbare și panorama Valea Rose. Deplasare spre Pașa Bagi (Hornul Zânelor ) cu chilia Sf. Simeon Stâlpnicul. Trecere prin Cavusin cu vizita la Biserica împaratului Nikifor Foca - cu taxa de intrare. Vizitarea casei demnitarului și a grajdului unde a fost rob Sf. Ioan Rusul. Plimbare și panorama Valea Devrent - turni vulcanici.
Cazare şi cină la Hotel 3*/4*, în URGUP, Cappadocia.

 

ZIUA 7 – ( 200 km)
Mic dejun.
Deplasare către Uchisar – vedere panorama, Văii Gyuvercinlik (Valea Porumbeilor) - vedere panorama cu celebrele hornuri formate în stânci vulcanice ce se întind pe o zona geografica impresionanta.
Deplasare spre oraşul subteran Kaymakli (cu taxa de intrare - Se coboară pe galeriile oraşului la o adâncime de cca. 20 m. Vizitarea nu este periculoasă însă necesită atenţie!), orașul subteran Derinkuyu - este un oraș antic subteran construit pe 13 nivele, se extinde la o adâncime de aproximativ 85 m, a fost suficient de mare pentru a adăposti mii de oameni, împreuna cu animalele lor și magazii cu alimente. După vizitarea acestor obiective, ne vom deplasa către al doilea cel mai mare canion din lume -Valea Ihlara cu taxa de intrare - întregul canion este acoperit cu locuințe subterane sculptate în piatra și biserici din perioada bizantina .
Plecare spre Urgup, dar nu înainte de a ne opri în satul Mustafapasa (fostul sat Sinasos), vizitam Biserica Sf. Nicolae, Biserica Sf. Vasile, cea mai pitoreasca așezare din Cappadocia .
Cazare şi cină la Hotel 3*/4*, în URGUP, Cappadocia.
 
ZIUA 8 ( 780 km)
Mic dejun.
Ora: 07:00 - Plecare spre Istanbul pe traseul Aksaray - Ankara (fără vizita - fosta Ancyra, cetate încreştinată de către Sf. Ap. Pavel).
Sosire în Istanbul la ora 21:30 aprox., în funcție de trafic.
Cazare la Hotel 3*/4* în Istanbul.

 

ZIUA 9 ( 490 km)
Mic dejun. 
În aceasta zi ne vom închina la următoarele obiective din Istanbul:
1. Patriarhia Ecumenică (în mod simbolic cea mai înaltă autoritate canonică a lumii creştin-ortodoxe. Închinare la moaştele Sfântului Grigorie Teologul, Sfântului Ioan Gura de Aur, ale Sfintei Solomoni, ale Sfintei Eufimia și ale Sfintei Teofana.  Tot aici este „Coloana Flagelării”, o bucată din coloana de care a fost legat Iisus Hristos când soldaţii romani l-au biciuit şi l-au torturat);
2.. Mănăstirea Izvorul Tămăduirii. Prima biserica a fost construită de împăratul Leon I Tracul, datorită unei minuni pe care a trăit-o când era soldat – înainte de a intra în cetate: Leon Marcelus a întâlnit un orb care l-a rugat să-i dea apă de băut şi să-l îndrume spre cetate. Atunci, un glas de femeie i-a poruncit să caute în apropiere, unde se afla un izvor, şi să ude ochii orbului cu apa curată. Făcând astfel, orbul a deschis ochii şi a  început să-L slăveasca pe Dumnezeu. Apoi, acelaşi glas i-ar fi zis lui Leon că va moşteni tronul împărătesc. După ce a fost uns împărat, Leon a construit o biserică închinată Maicii Domnului, pe locul acelui izvor. 
3. Biserica din Vlaherne cu hramul Acoperământul Maicii Domnului (loc unde Maica Domnului s-a arătat mulţimii strânse în vremea împăratului Leon cel Înţelept, când oraşul era asediat şi a lăsat asupra lor Acoperămânul);
4. Biserica Românească cu hramul Sfânta Muceniţă Paraschevi, Sfinţii Martiri Brâncoveni şi Sfânta Arghira (ctitorie a Sfântului Constantin Brâncoveanu, închinare la moaştele Sfintei Arghira şi Sfântul Nifon, Patriarhul Constantinopolului);
Ora 12:00 cel târziu - Plecare spre Bulgaria, pe ruta Edirne – Svilengrad - Veliko Târnovo.
Sosire în orașul Veliko Tarnovo la ora 21:30 aprox., în funcție de trafic și de formalitățile vamale.
Cazare la Hotel 3*/4*, în Arbanasi/Veliko Tarnovo, Bulgaria.

 

ZIUA 10 ( 620 km )
Mic dejun.
Plecare spre România pe ruta Giurgiu - Bacău - Iași, dar nu înainte de face o scurta oprire în satul Arbanasi (este situat pe un platou de piatra cu acelasi nume, doar la 4 km Nord-Est de or. Veliko Tarnovo. Cu o monumentală și unică arhitectură renascentistă din sec. XVI- XVII a caselor și bisericilor, cu o bogăție deosebita a naturii, Arbanasi este realmente un paradis pentru turiști) , unde vom vizita:
1. Biserica cu Hramul Nașterii Domnului (Patrimoniu UNESCO - secolele XV-XVII) este cea mai veche din Arbanasi, iconostasul fiind unul dintre cele mai timpurii exemple de sculptură în lemn din Bulgaria. Picturile din interiorul bisericii acoperă de sus până jos pereții și tavanul cu scene din viața lui Hristos (Patimile, Miracolele).
2. Mănăstirea Sf. Nicolae (Monastery St. Nikolai), a fost înființată ca parte a campaniei de ascensiune a dinastiei Asen. Acesta a fost jefuita și arsa de mai multe ori în timpul dominației otomane și a fost restaurata în 1833. Multe dintre icoanele din biserica au fost donate de către soldații rusi care au luptat cu Imperiul Otoman in 1878
3. Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului, (Monastery Sf. Mary) se păstrează una din icoanele făcătoare de minuni ale Fecioarei ( Icoana Maicii Domnului cu trei mâini ). Mănăstirea este una dintre mănăstirile împrăștiate în jurul valorii de fosta capitala a Bulgariei, care țin de amintiri dureroase ale invaziei turcilor în Bulgaria.
Sosire în Iași la ora 23:00 aprox. în funcție de trafic și de formalitățile vamale.

 

 Supliment grup:

* grup minim 35 – 44 pers. - tariful se majorează cu 35 Euro/persoană

* DACĂ GRUPUL ESTE MAI MIC DE 34 PERSOANE, TARIFUL SE RECALCULEAZĂ CU 10 ZILE ÎNAINTE DE PLECARE ÎN FUNCȚIE DE NUMĂRUL FINAL DE PERSOANE.

 

 

Observații: programul acțiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de   desfășurare sau se pot înlocui unele obiective în funcție de anumite situații speciale.

 
 

Sa luăm aminte:

  • Pelerinajul nu este excursie sau concediu, ceea ce înseamnă că scopul este diferit de al acestora. Un pelerin datorează a pleca la drum cu inima dornică de a călători spre Dumnezeu, Care poate fi aflat mai aproape în anumite locuri;
  • Pelerinajul înseamnă, de asemenea, nevoință și asceză, înfruntarea lipsurilor și a ispitelor, care pot proveni în anumite situații;
  • Mersul pe jos către anumite obiective se încadrează tot în aceasta nevoință, care în anumite situații este inevitabil. Așadar, pelerinii trebuie să se asigure că au condiția morală și fizică pentru a parcurge distanţe de până la jumătate de oră de mers pe jos;
  • De asemenea, este bine de avut în vedere faptul că în program pot interveni modificări obiective, ca urmare a condițiilor de trafic, sau chiar a programului mănăstirilor/obiectivelor, care diferă de la una la cealaltă;
  • Așezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în funcție de data achitării avansului și semnării (întocmirii) contractului;
  • Agenția nu se obliga sa găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

 

Condiţii de înscriere: 

Copie carte de identitate/pasaport;

Avans 30% din valoarea pelerinajului.

 

Conditii de calatorie https://www.mae.ro/travel-conditions/3753

 

 

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pelerinaje 2021

Dragi pelerini,
Dupa anul 2020, plin de incercari din toate punctele de vedere, Centrul Mitropolitan de Pelerinaj Sf. Parascheva din Iasi vine in intampinarea dumneavoastra cu ofertele noastre pentru pelerinajele din anul 2021.
Incepand din luna ianuarie 2021 adaugam zilnic ofetele noastre pentru anul 2021.
+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

12 Septembrie 2023
Pelerini în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023
  • Mulțumim părintelui Cojocaru   care a transformat acest pelerinaj într-o înaltă trăire sufleteasca.
  • Mulțumim bunului Dumnezeu și părintelui Marcel Cojocaru pentru acest pelerinaj în care am pășit pe urmele mintuitorului Cuvintele frumoase ale părintelui au rămas întipărite în suflet
  • Mulțumim bunului Dumnezeu, pentru ajutorul de a vedea Tara Sfânta, părintelui Marcel  Cojocaru pentru dragostea și răbdarea cu care ne-a însoțit si organizatorilor .Fam Roman.
12 Septembrie 2023
Pelerin în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023
Dau Slavă lui Dumnezeu pentru acest pelerinaj reușit.
Multumesc din suflet pentru maniera de gestionare a acestui pelerinaj din toate punctele de vedere.
Mii de mulțumiri părinte pentru lecția de istorie, umorul dumneavoastră și că ați împărtășit și nouă din Harul primit de la Domnul nostru Iisus Hristos .Ne revine nouă datoria ca cele văzute, auzite și simțite să le împărtășim aproapelui nostru.
Dumnezeu să ne întărească să ne lăsăm pe noi, și Harul Fiul lui Dumnezeu primit in dar, sa crească intru fiecare, ca nimeni sa nu rămână pe dinafară  si toți să moștenim împărăția lui Dumnezeu.
Am convingerea că majoritatea plecăm mai buni și mai bogati spiritual.
Multă sănătate la toată lumea.
Doamne ajută!
Cu ajutorul lui Dumnezeu, pe data viitoare.
12 Septembrie 2023
Pelerin în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023

Mulțumesc Bunului Dumnezeu ca, la cei 77 de ani, mi-a ajutat să-mi împlinesc visul de o viata, acela de a ajunge pe aceste locuri pline de istorie și religiozitate. Mulțumesc părintelui Marcel Cojocaru pentru felul cum ne-a condus în aceste opt zile. M-a impresionat cultura vasta   pe care o poseda și ca este un foarte bun cunoscător al fenomenului Israel. M-a captat prin conținutul explicațiilor dar și prin dictia deosebita și tonalitatea vocii plăcută și atrăgătoare. Valoarea explicațiilor a crescut prin prezentarea părerilor personale despre un anumit fenomen ca și prin glumele presărate. Mulțumesc grupului, și mai ales colegilor de camera, că m-au acceptat asa cum sunt. Dumnezeu sa fie cu noi.

CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

 

Punct de lucru Piatra Neamț

Adresa:     Bld. Traian, nr. 3A, lângă Spitalul Județean Piatra Neamț, Neamț, Romania

Telefon:    0040 754 014 062
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08:00 – 16:00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu Cruce Rosie: 12:00 - 16:00
Sărbători legale : închis

 

Date bancare: CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: OMNIASIG 52888 - valabila pana la data 01.02.2024