Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Sarbatoarea Acoperamantul Maicii Domnului la Constantinopol

29 Septembrie - 3 Octombrie 2022
315
EUR
Locul de plecare: 
Bacău
Bucureşti
Iaşi
Nopţi de cazare: 
3
Tip masă: 
Mic dejun
Tip transport: 
Autocar
Servicii incluse: 
 • transport cu autocar clasificat;
 • 3 nopti cazare in camere duble si triple cu mic dejun (Hotel de 3* - 4 * conform clasificarii din Turcia);
 • ghid local;
 • insotitor de grup.
Nu sunt incluse in pret: 
 • asigurarea medicala: 77 lei;
 • mesele de pranz si cina;
 • intrari la obiective: aprox. 70 euro;
 • supliment single: 60 euro;
 • transportul cu tramvaiul in centrul Orasului: aprox. 8 lire turcesti / 1 calatorie;
 • cheltuieli personale.
Program: 
ZIUA 1 – joi, 29 septembrie

Plecare din Iasi din fata Palatului Culturii la ora 15:00 pe traseul Focsani – Bucuresti - Giurgiu – Ruse – Veliko Tarnovo - trecere prin Valea Trandafirilor - Kapitan Andreevo – Kapikule – Edirne (fostul oras Adrianopol, intemeiat de imparatul roman Hardrian.) - Istanbul (se calatoreste noaptea).

ZIUA 2 - vineri, 30 septembrie

Grupul ajunge la Istanbul. Inchinare in: Manastirea Izvorul Tamaduirii. Prima biserica a fost construita de imparatul Leon I Tracul, datorita unei minuni pe care a trait-o cand era soldat – inainte de a intra in cetate: Leon Marcelus a intalnit un orb care l-a rugat sa-i dea apa de baut si sa-l indrume spre cetate. Atunci, un glas de femeie i-a poruncit sa caute in apropiere, unde se afla un izvor, si sa ude ochii orbului cu apa curata. Facand astfel, orbul a deschis ochii si a  inceput sa-L slaveasca pe Dumnezeu. Apoi, acelasi glas i-ar fi zis lui Leon ca va mosteni tronul imparatesc. Dupa ce a fost uns imparat, Leon a construit o biserica inchinata Maicii Domnului, pe locul acelui izvor. 

Trecem apoi pe langa zidurile vechii cetati Constantinopol si fortareata Yedikule, locul de detentie a lui Constantin Brancoveanu; Biserica Chora, unde se pastreaza unele dintre cele mai frumoase mozaicuri bizantine; Biserica Romaneasca cu hramul Sfanta Mucenita Paraschevi, Sfintii Martiri Brancoveni si Sfanta Arghira (ctitorie a Sfantului Constantin Brancoveanu, inchinare la moastele Sfintei Arghira si Sfantul Nifon, Patriarhul Constantinopolului); Patriarhia Ecumenica (in mod simbolic cea mai inalta autoritate canonica a lumii crestin-ortodoxe. Inchinare la moastele Sfantului Grigorie Teologul, Sfantului Ioan Gura de Aur, ale Sfintei Solomoni, ale Sfintei Eufimia si ale Sfintei Teofana.  Tot aici este „Coloana Flagelarii”, o bucata din coloana de care a fost legat Iisus Hristos cand soldatii romani l-au biciuit si l-au torturat.

Cazare la Hotel 3*/4* in Istanbul

ZIUA 3 – sambata, 01 octombrie

Mic dejun.

Deplasare cu autocarul pentru vizita catre: Biserica din Vlaherne cu hramul Acoperamantul Maicii Domnului (loc unde Maica Domnului s-a aratat multimii stranse in vremea imparatului Leon cel Intelept, cand orasul era asediat si a lasat asupra lor Acoperamanul); Palatul Dolmabahce (vizita (resedinta noua si moderna a ultimilor sultani, ba chiar folosita  si de primul presedinte al Turciei moderne: Mustafa Ataturk), locul unde Regele Carol a primit firmanul de domnie de la Inalta Poarta; cu taxa de intrare; Manastirea Pantocrator (vizita) , este a doua cea mai mare biserica din Istanbul, dupa Catedrala Sfanta Sofia. Manastirea a fost intemeiata de catre imparatul Ioan al II-lea Comneanul (1118-1143) si de catre sotia lui, Irina, printesa a Ungariei. Mareata manastire bizantina, inchinata Mantuitorului A-toate-Tiitor si Maicii Domnului Mult-milostiva, a fost construita intre anii 1118 si 1137;  Moscheea lui Suleyman Magnificul (vizita), una din cele mai mari moschei din lume, construita  de vestitul arhitect turc, Sinan si mausoleul acestuia,  Podul Galata (admirare din autocar, este cel mai vechi pod din Istanbul peste Cornul de Aur).

Cazare la Hotel 3*/4* in Istanbul

ZIUA 4 – duminica, 02 octombrie

Mic dejun. 

Deplasare cu autocarul catre centru istoric si tur pietonal, care include vizita la:

1. Biserica Sf. Irina locul unde s-au tinut sedintele celui de-al doilea Sinod Ecumenic (381). Biserica a fost resedinta patriarhala inainte de construirea Bisericii Sfanta Sofia;  cu taxa de intrare

2. Palatul Topkapi (resedinta sultanilor, actualul Muzeu National al Turciei, cu mana dreapta a Sf. Ioan Botezatorul, sabia Sf. Stefan cel Mare);  cu taxa de intrare

3. Catedrala Sfanta  Sofia (prima biserica de pe acest loc a fost construita de Constantin cel Mare in anul 325, dar a ars intr-un incediu in anul 404. A fost reconstruita de Teodosius II in anul 415, dar a fost din nou distrusa in timpul Rascoalei Nika din anul 532.  Cladirea actuala a fost construita de imparatul Iustinian intre anii 532-537);  cu taxa de intrare

4. Locul fostului Hipodrom, unde acum se afla: Fantana lui Wilhem II (numita si Fantana germana, construita in memoria celei de a doua vizite a imparatului german la Constantinopol si inaugurata la aniversarea sa din 27 ianuarie 1901), Obeliscul Egiptean (a fost adus din Valea Nilului de imparatul Theodosius II, dateaza din anul 1490 i.Hr. din vremea faraonului Tuthmosis III), Coloana Serpuita (este din bronz, a stat in fata Templului lui Apollo de la Delphi – Grecia. A fost ridicata in memoria bataliei de la Plateea din anul 479 i.Hr., in care cetatile grecesti aliate i-au invins pe persii condusi de regele Xerxes I. In anul 326, imparatul Constantin cel Mare a dispus mutarea ei aici, la Constantinopol), Coloana lui Constantin Porfirogenetul (seamana cu un obelisc, doar ca este facuta din mai multe blocuri de piatra. Unele marturii afirma ca pe acelasi loc a existat o astfel de coloana inca din sec. IV. In anul 940, Constantin al VII Porfirogenetul a acoperit coloana cu placi de bronz aurit);

5. Moscheea Albastra, construita intre anii 1609 – 1616 in timpul domniei sultanului Ahmed I, fiind cea mai mare moschee din Istanbul;

6. Timp liber pentru cumparaturi 1h -2h maxim (in functie de timpul de vizitare al obiectivelor).

Cazare la Hotel 3*/4* in Istanbul

ZIUA 5 – luni, 03 octombrie

Mic dejun.

Imbarcare in autocar si plecare spre Romania pe traseul Edirne  – Ruse – Giurgiu – Bucuresti - Iasi . Sosire in Iasi la o ora foarte tarzie, chiar si in ziua de duminica 04 octombrie, in functie de trafic si de formalitatile vamale.

Condiţii de înscriere: 

Supliment grup:

 • grup minim 35 – 39 pers. - tariful se majoreaza cu 20 Euro/persoana
 • DACA GRUPUL ESTE MAI MIC DE 34 PERSOANE, TARIFUL SE RECALCULEAZA CU 10 ZILE INAINTE DE PLECARE IN FUNCTIE DE NUMARUL FINAL DE PERSOANE.

ACTE NECESARE: pasaport valabil minim 6 luni de la data intrarii in Turcia.

Observatii: programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective in functie de anumite situatii speciale.

Conditii de calatorie https://www.mae.ro/travel-conditions/3753

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pelerinaje 2021

Dragi pelerini,
Dupa anul 2020, plin de incercari din toate punctele de vedere, Centrul Mitropolitan de Pelerinaj Sf. Parascheva din Iasi vine in intampinarea dumneavoastra cu ofertele noastre pentru pelerinajele din anul 2021.
Incepand din luna ianuarie 2021 adaugam zilnic ofetele noastre pentru anul 2021.
+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

24 Noiembrie 2022
Pelerin Israel si Iordania, 12 - 19 noiembrie 2022
Va multumesc pentru colaborarea și organizarea excursiei din Israel și Iordania. Ne am simțit magic! Ne am întors și ne am reluat viața de zi cu zi, dar nu oricum!
Suntem mai buni! Și asta nu numai locurilor Sfinte parcurse, ci și samantei pe care PR. Daniel Nohai a sădit o in sufletele noastre prin puterea cuvântului de calitate și puterea exemplului arătat fata de noi, cei care am avut bucuria de a l insoti in acest minunat Pelerinaj. Efortul lui și al nostru de a parcurge împreuna etapele grele din Țara Sfânta se datorează Bunului Dumnezeu care ne a însoțit in toate zilele de pelerinaj.  
Ii mulțumim Lui și vouă, celor ce sădiți sentimente calde și înălțătoare!
15 Noiembrie 2022
Pelerin Israel, 01-08 septembrie 2022

Mulțumesc tuturor celor din grupul de pelerinaj pentru timpul frumos și cu folos petrecut împreună în această săptămână, pentru armonia și pacea care ne-a însoțit. Domnul Iisus Hristos, pe urmele căruia am călătorit, Măicuța sa și toți sfinții bineplăcuți Lui pe care i-am „vizitat” să ne ocrotească pe noi și pe cei dragi ai noștri, să ne ajute să păstrăm BUCURIA ce ne-a umplut sufletele și să ne lumineze pe calea vieții în continuare!! 

15 Noiembrie 2022
Pelerin Israel, 01-08 septembrie 2022

Mulțumim pentru tot. Sunteți o echipă plină de căldură sufletească, solicitudine și de bună voință. Vă mulțumim pentru tot

CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

 

Punct de lucru Piatra Neamț

Adresa:     Bld. Traian, nr. 3A, lângă Spitalul Județean Piatra Neamț, Neamț, Romania

Telefon:    0040 754 014 062
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08:00 – 16:00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu Cruce Rosie: 12:00 - 16:00
Sărbători legale : închis

 

Date bancare: CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: OMNIASIG 52827 - valabila pana la data 01.02.2023