Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Pelerinaj în Rusia - St. Petesburg si Moscova cu avionul 11 nopti

20 - 31 August 2021
1695
EUR
Locul de plecare: 
Bacău
Iaşi
Suceava
Piatra Neamt
Nopţi de cazare: 
10
Tip masă: 
Demipensiune
Tip transport: 
Avion
Servicii incluse: 
  • transfer dus – întors cu autocarul la aeroportul din Chișinău;
  • bilete de avion tur – Chișinău - Sankt Petersburg – retur Moscova – Chișinău;
  • transport cu autocarul și trenul pe teritoriul Rusiei;
  • cazări la hoteluri 3*;
  • două mese pe zi;
  • vaporul și excursia la Valaam;
  • ghid din România.
Nu sunt incluse in pret: 
  • intrările la obiective;
  • plimbare cu vaporașul pe Neva – aprox. 15 еuro/pers.
Program: 
Ziua 1

Plecare din Iași la ora 07:00 spre aeroportul din Chișinău. Zbor Chișinău 13:30 – Sankt Petersburg 15:50 (durata zbor 2 ore și 20 min.).

Transfer la hotel.

Noapte plecam la o plimbare cu vaporul pe Neva (orașul Sankt Petersburg mai este cunoscut și ca „Veneția Nordului” datorită Râului Neva).

Cazare și cină.

Ziua 2

Mic dejun.

Cimitirul Smolensk cu paraclisul Sf. Xenia din Sankt Petersburg (biserica cu hramul "Icoana Maicii Domnului din Smolensk" în care se află mormântul Sfintei Xenia), Mănăstirea Sf. Ioan cu moaștele Sf. Ioan de Kronștadt, Palatul Tarului  Petru I cunoscută și ca Fortăreața Petropavlovskaia, Catedrala Sfantul IsaacSfântul Isaac a fost ocrotitorul familiei Romanov. Clădirea actuală a Catedralei, a patra pe același loc în decursul timpului, a fost ridicată între anii 1818 – 1858. Lăcașul inițial purtând tot hramul Sfântului Isaac, a fost o mică biserică de lemn, unde s-au căsătorit Petru  I și Ecaterina I în anul 1712). Catedrala Sfântul Nicolae cel Mare, Catedrala Kazanskii, închinare la icoana Maicii Domnului „Kazanskaya”.

Cazare și cină.

Ziua 3

Mic dejun.

Catedrala Învierii Domnului - Mântuitorul Însângerat, numele acesteia face referire la sângele lui Alexander II al Rusiei, care a fost asasinat în acel loc la data de 13 martie 1881. Ridicarea bisericii a început în anul 1883, sub țarul Alexandru III, ca un omagiu adus în amintirea tatălui său, dar a fost terminată abia în anul 1907, în timpul domniei lui Nicolae II. Tur în Muzeul Ermitaj (Colecția sa neprețuită de peste 3 milioane de exponate ocupă 5 clădiri istorice dintre care Palatul de Iarnă – fosta reședință a familiei regale ruse – este cel mai remarcabil) . Plecare spre Vîrița la Mânăstirea Sf. Serafim de Vîrița.

Cazare și cină.

Ziua 4

Mic dejun.

Plecarea spre orașul Priozersk cu autocarul. Deplasare cu vaporul spre insula Valaam. Vizitarea Mănăstirii Valaam  (este una dintre cele mai mari mănăstiri și centre monahale din Rusia, a fost întemeiată în secolul al X-lea. Numele de „Valaam” se traduce, în limba finlandeză, ca „ținutul înalt”. Uneori, numele insulei și al mănăstirii este atribuit Profetului biblic Valaam, sau idolului păgân Baal. Una dintre legendele locului spune că, la începuturile monahismului pe aceste locuri, insula era un loc unde se săvârșeau multe sacrificii păgâne). Catedrala Schimbarea la Față – închinare la moaștele Cuv. Serghie și Gherman de Valaam, Icoana Maicii Domnului de la Valaam. Masa de prânz. Vizită la „Moșia Centrală” și Cimitirul Stareților. Vizitarea Schitului Sf. Nicolae. Ora 18:00 plecare de pe Insula Valaam spre Priozersk. Sosire la  Sankt-Petersburg în jurul orei 23.00

Cazare și cină la hotel 3 stele.

Ziua 5

Mic dejun.

Plecare spre  Mănăstirea Sfânta Treime a Sf. Alexandru din Svir. Masa de prânz. Închinare la moaștele Sfântului Alexandru din Svir căruia i s-a arătat Sfânta Treime. Vizitarea Mănăstirii. Intrarea în Biserica Maicii Domnului din localitatea Oyatsk/Mănăstirea Oyatsky (http://oyatsky.ru/). Plecare cu trenul de la gara Moskovsky în jurul orei 23:00 spre Capitala Rusiei – Moscova. Se va circula noaptea cu trenul, la cușetă.

Ziua 6

Mic dejun.

Mănăstirea Pokrovsky, (închinare la moaștele Cuv. Matrona cea Oarba de la Moskova, sfânta care și-a prezis propria moarte cu trei zile înainte. După moartea sa, mormântul său a devenit loc de pelerinaj. Pe 2 mai 1999, Alexie, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, a semnat hotărârea prin care Fericita Matrona este trecută în rândul sfinților. Mănăstirea datează din secolul al XVII-lea, dar a fost reconstruită în secolul al XIX-lea). Excursie în Piața Roșie cu vizită a Catedralei Kazansk, Bisericuța Iversk, închinarea la Icoana Maicii Domnului „Iverskaya”. Vizită la Catedrala Vasilie Blajinul  (închinare la moaștele Sf. Vasilie Blajinul sau cel Nebun dupa Hristos, care a trăit între anii 1468 - 1552. Catedrala Sfântul Vasile a fost ridicată între anii 1555 - 1561, pentru a marca campania victorioasă a lui Ivan cel Groaznic împotriva tătărilor din Hanatul de Kazan, si consta din cele nouă capele ridicate pe o singură fundație). Excursie pe teritoriul Kremlinului din Moscova cu vizita Catedralelor: Adormirii Maicii Domnului, Sf. Arhangheli, Bunei Vestiri. Plecare spre Catedrala Hristos Mântuitorul, închinarea la moaștele Sf. Ier. Filaret Mitropolitul Moscovei (se numară printre cele mai mari biserici creștin-ortodoxe din lume, reconstruirea catedralei a fost terminată în anul 2000. Țarul Alexandru I, în ziua de 25 decembrie a anului 1812, a emis un decret privind ridicarea unei catedrale drept mulțumire, după eșecul campaniei lui Napoleon, când ultimele trupe ale marii armate imperiale franceze părăseau pământul rusesc). Vizitarea magazinului de obiecte bisericești  „Sofrino” .

Cazare și cină la hotele de 3 stele.

Ziua 7

Mic dejun.

Plecare spre Mănăstirea Optina. (Aflată în Rusia Centrală, la o mică distanţă de localitatea Kozelsk, Optina este considerată a fi centrul spiritualităţii Bisericii Ruse din secolul al XIX-lea, loc unde regăsim moaştele sfinţilor cuvioşi stareţi de la Optina şi cei trei călugări martiri.)

Întoarcere la Moscova.

Cazare și cină la hotele de 3 stele.

Ziua 8

Mic dejun.

Mergem să ne închinăm la Mănăstirea cu hramul Acoperământul Maicii Domnului din Hotikovo. Moaștele Sfinților Cuvioși Chiril și Maria (părinții Sf. Serghie de Radonej). Serghiev Posad. Lavra Sfânta Treime a Sfântului Serghie (înființată în anul 1345 de către Sfântul Serghie de Radonej, ale cărui moaște le și păstrează. Inițial, mănăstirea a început ca o simplă bisericuță de lemn într-o zonă mai izolată de lume, însă, în scurt timp, aceasta a început să se dezvolte simțitor, devenind una dintre cele mai mari importante mănăstiri din Rusia) – închinare la moaștele Cuv. Serghie, Nikon și Deonisie de Radonej; Ier. Iosaf, Serapion și Inochentie mitropoliții de Moskova; Maksim Grecul).  Plecare la Vladimir  (175 km).

Cazare și cină la hotele de 3 stele.

Ziua 9

Mic dejun.

Orașul Vladimir. Închinare în Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Vladimir unde s-au păstrat frescele lui Andrei Rubliov. Închinarea la moaștele Sf. Dreptmăritorilor Cneji Andrei Bogoliubskyi, Gleb, Georghii, Iziaslav; Ier. Luca, Simon, Serapion, Maksim (a adăpostit Icoana Fecioarei Maria din Vladimir, care din evlavia tradițională a bisericii este atribuită Sfântului Evanghelist Luca. Icoana venerată era folosită la încoronarea țarilor, alegerea patriarhilor și în alte ceremonii importante ale statului. Aceasta icoană a fost în 1131 adusă din Constantinopol în Rusia, dusă la Vladimir în 1155, apoi la Moscova în 1395).  Plecare spre Murom. Mănăstirea Bunavestire. Închinare la moaștele Sfinților Petru și Fevronia ocrotitorii familiei.

Plecare spre Diveevo  (150 km).

Cazare și cină la hotelul mănăstirii (câte 2-3 persoane în cameră).

 

Ziua 10

Participare la Sfânta Liturghie  la  Mănăstirea Diveevo a Sf. Serafim de Sarov  (mănăstirea de maici a fost construită de o aristocrată bogată, Agatha Semenovna Melgunova, care s-a călugărit aici și a primit numele de Alexandra. În anul 1767 a început construcția la biserica din piatră, în cinstea icoanei Fecioarei Maria din Kazan. Părintele Serafim a preluat mănăstirea și a sporit viața duhovnicească aici. În anul 1991, moaștele Sfântului Serafim, care au fost găsite la Catedrala Kazansky din Sankt Petersburg, au fost transferate la mănăstirea din Diveevo). Izvorul Sf. Serafim de Sarov. Închinare la moaștele Cuv. Serafim; cuvioaselor Alexandra, Marta, Elena; Sf. Starțe Parascheva, Pelaghia, Maria; Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Umilința”. Participare la Slujba Vecerniei. Drumul crucii pe Kanavka unde vom înconjura teritoriul mănăstirii și vom rosti de 150 de ori rugăciunea: “Născătoare de Dumnezeu, Fecioară, bucură-te, ceea ce eşti plină de dar, Marie, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul pântecelui tău, că ai născut pe Mântuitorul sufletelor noastre”.

Cazare și cină la hotelul mănăstirii (câte 2-3 persoane în cameră).

Ziua 11

Mic dejun.

Plecare spre aeroportul Domodedovo.

Vom zbora de la Moscova 23:00 – 01:00 Chișinău (durata de zbor  2 ore). Transfer la Iași.

Ziua 12

Ora 06:00 – Sosire în Iași.

Condiţii de înscriere: 

ACTE NECESARE: paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

PENTRU ÎNSCRIERE: avans minim 400 Euro/pers., copii după carte de identitate şi paşaport (biletul de avion se emite pe numele din paşaport).

NOTĂ:

Autoritățile vamale își rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obținut acordul pentru obținerea vizei turistice. Agenția de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situații ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul își asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea și de aceea este obligat să informeze agenția asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara granițelor României, precum și asupra oricărei tangențe pe care o are cu statele în care are loc desfășurarea pelerinajului.

Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

Programul pelerinajului poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcție de anumite situații speciale.

Compania aeriană își rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.

Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Rusia

Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max.20 kg/pers., bagajul de mână max.7 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite).

Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.

Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerul să vă informeze cu exactitate asupra lor.

Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.

Agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

Așezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în funcție de data achitării avansului și semnării (întocmirii) contractului.

Atenţie!!!!! Vă rugăm să păstraţi biletul de avion deoarece va fi nevoie să-l arătăm la intrarea în aeroport.

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pelerinaje 2021

Dragi pelerini,
Dupa anul 2020, plin de incercari din toate punctele de vedere, Centrul Mitropolitan de Pelerinaj Sf. Parascheva din Iasi vine in intampinarea dumneavoastra cu ofertele noastre pentru pelerinajele din anul 2021.
Incepand din luna ianuarie 2021 adaugam zilnic ofetele noastre pentru anul 2021.
+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

22 Martie 2018
Maria

Este un pelerinaj de vis ' avem ghid (doi )parintele de la biserica Cucova si parintele de la biserica Horia , care sant extraordinari de buni , de suflet sa le dea bunul Dumnezeu sanatate multa , mai avem cateva zile , mi- asi dori sa stau cateva saptamanii , atat este de frumos aici in Ierusalim.

4 Decembrie 2017
Ionela

A fost un pelerinaj extraordinar de frumos și foarte bine organizat! Domnii șoferi merită nota 10 cu felicitări. Pr. Iordachescu - un ghid extraordinar de bine pregătit. Mulțumim!

5 Aprilie 2016
Mihail

Aș dori în mod special să spun că sunt foarte mulțumit de prestația Părintelui Roman Gabriel, ghidul care ne-a arătat și alte locuri foarte interesante în afară de cele specificate în îndrumătorul primit înainte de plecarea în pelerinaj, explicând cu lux de amănunte și mult profesionalism la fiecare loc vizitat. În mod personal îi mulțumesc și îl recomand cu căldură și altor grupuri de pelerini.

CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Date bancare: CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: NR. 52377 emisa de Omniasig - valabila pana la data 29.01.2021