Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Pelerinaj în ISRAEL și MUNTELE SINAI

17 - 24 August 2020
920
EUR
Locul de plecare: 
Iaşi
Nopţi de cazare: 
8
Tip masă: 
Demipensiune
Tip transport: 
Avion
Servicii incluse: 
 • transport avion Iași – Tel Aviv – Iași, taxe de aeroport, asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
 • 7 nopţi cazare la hoteluri de 3/4* în Israel și 2/3* în Egipt (categoria de stea este valabilă şi aferentă pentru Israel si Egipt; conform clasificării europene hotelurile sunt de 2/3*), conform programului, în camere duble;
 • demipensiune (2 mese pe zi - conform programului; intrare cu cină, ieșire cu mic dejun);
 • taxe de intrare la obiectivele din program;
 • transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului;
 • preot însoţitor/ghid local vorbitor de limba română din partea Centrului de Pelerinaj.
Nu sunt incluse in pret: 
 • tips Israel 25 euro/ persoană - obligatoriu;
 • tips Egipt 10 euro/ persoană - obligatoriu;
 • opțional - Plimbare cu vaporul pe Marea Galileii - 10 euro/ persoană;
 • opțional - Ieșirea noaptea la Sf. Liturghie – 10 euro/persoană;
 • cheltuieli personale;
 • masa de prânz;
 • asigurarea medicală;
 • catering pe timpul zborului.
Program: 
Ziua 1 – Luni – 17 august 2020

Întâlnirea grupului la aeroportul internațional din Iași la ora 03:00 și pregătirea pentru formalitățile de îmbarcare. Deplasare din Iași la ora 06:05 cu avionul pe ruta Iași - Tel Aviv (aeroport Ben Gurion – Compania WizzAir) cu aterizare la ora 09:00. Primul popas duhovnicesc în Țara Sfântă este în localitatea Lida patria Sfântului Mare Mucenic Gheorghe unde ne închinăm în biserica ce adăpostește Mormântul Sfântului Mare Mucenic, lanțurile cu care a fost înlănțuit și o părticică din Sfintele sale Moaște. Continuăm pelerinajul îndreptându-ne spre localitatea Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul unde ne vom închina în Biserica ortodoxă cu Hramul Sf. Ioan Botezătorul, Biserica romano catolică franciscană ridicată pe locul casei lui Zaharia și Elisabeta și vizităm Izvorul Fecioarei Maria. Spre seară pășim în Cetatea Ierusalimului și mergem să ne închinăm la Sfântul Mormânt pentru prima dată în acest pelerinaj.
Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

 

Ziua 2 – Marți - 18 august 2020

Mic dejun.
Ne îndreptam spre nordul Țării Sfinte și ajungem în Galileea. Mergem pe Muntele Fericirilor, Capernaum – oraşul Domnului nostru Iisus Hristos, unde ne vom închina în Biserica ortodoxă greacă cu hramul Sfinţii Apostoli și vom vizita situl arheologic al vechiului oraş Capernaum unde se află casa soacrei Sfântului Petru, sinagoga oraşului și Biserica din regiunea celor şapte izvoare denumită Tabgha (Hepta Pegon în limba greacă) locul unde Mântuitorul nostru Iisus Hristos a săvârşit minunea înmulţirii celor cinci pâini şi doi peşti. Poposim în Oraşul Nazaret, unde ne vom închina în Biserica ortodoxă Buna Vestire, biserică pictată de fraţii Moroşanu (români) în anul 1977, ce adăpostește Izvorul Maicii Domnului iar mai apoi în Biserica romano-catolică a Bunei-Vestiri, construită pe locul casei Maicii Domnului şi a Dreptului Iosif. Vizită în satul Cana Galileii, la Biserica situată pe locul unde a avut loc prima minune săvârşită de Mântuitorul în Galileea - minunea preschimbării apei în vin.
Cazare şi cină la Hotel 3*/ 4* în Nazaret/ Tiberias.
Ora 22:00 – plecăm din hotel și echipați cu lanterne și încălțăminte adecvată, ne îndreptăm spre muntele Tabor (pe care îl urcăm pe jos), Muntele Schimbarii la Față a Domnului nostru Iisus Hristos, pentru a participa la Sfânta Liturghie la Biserica greacă ortodoxă și la minunea coborârii norului deasupra muntelui (una din cele trei minuni care se săvârșesc an de an în Țara Sfântă spre întărirea credinței creștine - alături de minunea Coborârii Sfintei Lumini la Ierusalim în Sâmbăta Patimilor și de întoarcerea Iordanului înapoi la sărbătoarea Bobotezei).

 

Ziua 3 – Miercuri - 19 august 2020

Ne întoarcem la hotel pentru a servi micul dejun.
Călătorim spre centru Țării Sfinte pe Valea Iordanului și ajungem la locul real al Botezului Domnului nostru Iisus Hristos – Betabara („Casa Vadului” – regiunea de vărsare a Iordanului în Marea Moartă) leagăn de viață duhovnicească al sihaștrilor printre care Sfânta Maria Egipteanca și Sf. Cuvioasa Parascheva pentru o vreme și vom poposi la Mănăstirea Sfântul Gherasim de la Iordan pentru a ne închina. Mergem la Hozeva, prin Wady Kelt (Valea Pârâului Cherit) pentru a ne închina în Mănăstirea Sfântul Gheorghe, la moaştele Sf. Ioan Iacob Hozevitul sau de la Neamţ și în Peștera Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul ce adăpostește acum un paraclis ce îi poartă numele în cadrul aceleași mănăstiri. Ne întoarcem în oraşul Ierihon – cel mai vechi oraş din lume și ne vom închina în Biserica Aşezământului românesc și Biserica greacă – ortodoxă unde se află Sicomorul lui Zaheu Vameșul. Spre seara mergem la Ierusalim pentru a ne inchina la Sfântul Mormânt.
Cazare şi cină la Hotel 3*/ 4* în Betleem.

 

Ziua 4 – Joi - 20 august 2020

Mic dejun.
Mergem la Betleem unde ne vom închina în Biserica Naşterii Domnului în peștera unde S-a născut Mesia.
Ne îndreptăm spre sudul Țării Sfinte, trecând pe lângă orașul Ierihon și Marea Moartă, străbatem Deșertul Negev, orașul Eilat, până la Taba, frontiera cu Egiptul. Trecem granița și ne îndreptăm spre Mănăstirea Sfânta Ecaterina de la baza Muntelui Sinai.
Cazare şi cină la Hotel 3* în Sinai.
Ora 01.00 dimineața, cu lanterne în mână și încălțăminte adecvată începem urcușul pe Muntele Sinai, munte de pe care Moise a primit Tablele Legii Vechiului Testament, pentru a vedea un superb și impresionant răsărit de soare.
Urcarea pe munte exclude participarea la Sf. Liturghie de la Mănăstire.

 

Ziua 5 – Vineri - 21 august 2020

Micul dejun.
Mergem la Mănăstirea Sfânta Ecaterina, leagăn al Ortodoxiei Răsăritene, unde ne vom închina la moaștele Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina, vom vizita muzeul mănastirii și osuarul unde sunt depuse sfinte moaște. De aici ne îndreptăm spre Taba, localitatea de frontieră cu statul Israel. Trecem granița și facem o scurtă oprire la Marea Roșie în orașul Eilat. În funcție de timp, scurtă oprire la Marea Moartă în Stațiunea Ein Bokek, după care ne îndreptăm spre Ierusalim.
Cazare şi cină la hotel 3*/4* în Betleem.

 

Ziua 6 – Sâmbătă - 22 august 2020

Mic dejun.
Ne întoarcem la Ierusalim și poposim pe Muntele Eleon - Muntele Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos unde ne vom închina în Mănăstirea rusească ce adăpostește locul aflării Capului Sf. Ioan Botezatorul.(În funcție de timp se poate merge – opțional - în Biserica octogonală ctitorie a Sfintei Împărătese Elena - locul real al Înălțării Mântuitorului – acum sub autoritate musulmană – intrarea 1€/persoană). Poposim în Biserica Dominus Flevit (Domnul a plâns); Biserica Tuturor Naţiunilor (sau Biserica rugăciunii Mântuitorului Iisus Hristos din Grădina Ghetsimani) şi Biserica ce adăpostește Mormântul Maicii Domnului din Grădina Getsimani. Pe traseu se poate opri în funcție de timp și la Biserica martirajului Întâiul Mucenic Sf. Arhidiacon Ștefan. Continuăm pelerinajul nostru intrând în Cetatea Ierusalimului prin Poarta Sf. Arhidiacon Ştefan, se vizitează Biserica ce adăpostește locul casei părinților Maicii Domnului și se parcurge Via Dolorosa sau Drumul Crucii, cu cele 14 opriri, Biserica Sfântului Mormânt, Golgota, Piatra Ungerii, Paraclisul Sfintei Elena – locul unde aceasta a găsit lemnul Sfintei Cruci şi celelalte paraclise. Timp liber pentru cumpărături.
Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.
Ora 00:00 dimineața plecare către Cetatea Ierusalimului pentru participare la Sf. Liturghie la Sf. Mormânt (opțional) – minim 30 participanți.

 

Ziua 7 – Duminică - 23 august 2020

Mic dejun.
Mergem la Așezământul Românesc de la Ierusalim pentru a participa la Sfânta Liturghie și pentru a ne închina. Ne întoarcem în cetatea Ierusalimului și pe Muntele Sion unde ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, la locul Cinei celei de Taină şi vom vizita mormântul Regelui David. Intrăm din nou în cetate prin Poarta Sionului, străbatem cartierul armean apoi pe cel evreiesc și vizităm Zidul Plângerii sau Zidul de Vest. Mergem la Sfântul Mormânt pentru a ne închina pentru ultima oara in acest pelerinaj.
Cazare şi cină la Hotel 3*/ 4* în Betleem.

 

Ziua 8 – Luni - 24 august 2020

Mic dejun.
Ora 05:30 mergem spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Decolare la ora 09:55 și aterizare pe aeroportul internațional din Iași la ora 12:55.

 

Condiţii de înscriere: 
Acte necesare:
Paşaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în ţară.
NOTĂ

Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.

Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.

Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.

Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel, Iordania şi Egipt.

Bagaje: bagajul de cală (1 buc.)
Wizz Air bagaj de cală de 20 kg, dimensiuni: 149 x 119 x 171 cm (înălţime + lăţime + lungime) și bagaj de mână de 10 kg, dimensiuni: 40 x 30 x 20 cm.

Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.

Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.

 

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pelerinaje 2021

Dragi pelerini,
Dupa anul 2020, plin de incercari din toate punctele de vedere, Centrul de Pelerinaj Sf. Parascheva din Iasi vine in intampinarea dumneavoastra cu ofertele noastre pentru pelerinajele din anul 2021.
Incepand din luna ianuarie 2021 adaugam zilnic ofetele noastre pentru anul 2021.
+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

22 Martie 2018
Maria

Este un pelerinaj de vis ' avem ghid (doi )parintele de la biserica Cucova si parintele de la biserica Horia , care sant extraordinari de buni , de suflet sa le dea bunul Dumnezeu sanatate multa , mai avem cateva zile , mi- asi dori sa stau cateva saptamanii , atat este de frumos aici in Ierusalim.

4 Decembrie 2017
Ionela

A fost un pelerinaj extraordinar de frumos și foarte bine organizat! Domnii șoferi merită nota 10 cu felicitări. Pr. Iordachescu - un ghid extraordinar de bine pregătit. Mulțumim!

5 Aprilie 2016
Mihail

Aș dori în mod special să spun că sunt foarte mulțumit de prestația Părintelui Roman Gabriel, ghidul care ne-a arătat și alte locuri foarte interesante în afară de cele specificate în îndrumătorul primit înainte de plecarea în pelerinaj, explicând cu lux de amănunte și mult profesionalism la fiecare loc vizitat. În mod personal îi mulțumesc și îl recomand cu căldură și altor grupuri de pelerini.

CENTRUL DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Date bancare: CENTRUL DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: NR. 52377 emisa de Omniasig - valabila pana la data 29.01.2021