Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Pe urmele Sfinților - Pelerinaj în Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina

16 - 24 August 2023
670
EUR
Locul de plecare: 
Piatra Neamt
Nopţi de cazare: 
8
Tip masă: 
Demipensiune
Tip transport: 
Autocar
Servicii incluse: 
 • transport cu autocar clasificat;
 • 8 nopți cazare la Hoteluri 3*/4* ( conform clasificării din țara de destinație) în camere duble și triple;
 • Ghid local;
 • preot însoțitor de grup din partea Centrului de Pelerinaj.
Nu sunt incluse in pret: 
 • asigurarea medicală;
 • mesele de prânz și cină aprox. euro /pers.;
 • intrări la obiective;
 • transport microbuz Mănăstirea Celije:
 • taxe hoteliere;
 • cheltuieli personale;
 • supliment single;
Program: 
Ziua 1: Piatra Neamț – Timisoara - aprox. 670 km

Plecare la ora 06:00 din Piatra Neamț – Praid – Alba Iulia – Deva – Timișoara

Cazare la Hotel 3* în Timișoara.

Ziua 2: Timișoara – Belgrad - aprox. 180 km

Mic dejun.

Ora 07:15 - plecăm din Timișoara, către Serbia. Traversăm frontiera româno-sârbă pe la Stamora - Moravița . Ajungem în Belgrad unde vom vizita: Cetatea Kalemegdan, bucurându-ne de priveliștea deosebită a confluenței râurilor Sava și Dunăre. În cetate se află biserica Ružica (închinată Nașterii Maicii Domnului, o frumoasă biserică aflată în interiorul zidurilor Cetății Kalemegdan)capela închinată Sf. Cuv. Parascheva de la Iași, cu un izvor tămăduitor. Tot aici se păstrează racle cu alte sfinte moaște  - Biserica Sfântului Apostol și Evanghelist Marcu  (Această uriașă biserică cu cinci cupole, bazată pe designul Mănăstirii Gracanica din Kosovo, adăpostește mormântul împăratului Dušan „Mighty“ și  păstrează Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului..) - Catedrala Sf. Sava (ridicată pe locul unde au fost arse moaștele Sfântului Sava – considerată a fi una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din lume) - Mănăstirea Rakovica unde se află o părticică din moaștele Sfântului Nectarie și mormântul Patriarhului Pavel.

Cazare la Hotel 3*/4* în Belgrad.

 
Ziua 3: Belgrad - Petrovac na Mlavi - Svilajnac - Despotovac - Cuprija - Kraljevo- aprox. 350 km

Mic dejun.

Vizităm pe teritoriul Serbiei următoarele obiective: Mănăstirea Vitovnica (mormântul Părintelui Tadej de Vitovnica, unul dintre cei mai mari duhovnici ai secolului XX din întreaga Biserică Ortodoxă) - Mănăstirea Manasija  (mormântul și racla cu sfintele moaște ale Sf. Stefan Lazarević, sec XIV – XV, mănăstire renumită pentru arhitectura și pictura murală din biserică) - Mănăstirea Ravanica ( monument arhitectură din secolul al XIV –lea, unde se află  sfintele moaște ale Sf. Cneaz Lazar, cel care a dus bătălia din Câmpia Mierlei, din 1389, când acesta alege Crucea şi Cerul, în locul supunerii neamului său în faţa Semilunii. In biserică se păstrează și mormântul Sf. Romil Sinaitul(sec.XIV), ucenicul Sf. Grigorie Sinaitul).

Cazare la Hotel 3*/4* în Kraljevo sau Krusevac.

 
Ziua 4: Kraljevo / Krusevac - Raska - Novi Pazar – Sjenica - Prijepolje - Bijelo Polje aprox. 330 km

Mic dejun.

Îmbarcare în autocar și deplasare pentru vizitare către: Mănăstirea Zica (Mănăstire închinată Înălțării Domnului din secolulul al 13-lea a fost prima reședință a Bis. Ortodoxe Sârbe autocefale si a rămas o perlă duhovnicească renumita si pentru arhitectură si pictură veche) Mănăstirea Studenica (unde se află moaştele Sfântului Simon(fratele Sf. Sava), Sfântul Simeon(tatăl Sfântului Sava şi Sfânta Anastasia(mama Sfântului Sava). Este cea mai mare și mai bogată dintre mănăstirile ortodoxe din Serbia.) cu cele două monumente principaleBiserica Fecioarei Maria și Biserica Sf. Părinți Ioachim și Ana. Ultima mănăstirea pentru aceasta zi va fi Mănăstirea Mileševo (renumita pentru pictura veche – fresca Ingerul alb si desigur pentru ca aici se pastreaza mana Sfantului Sava, Moastele Sfantului mucenic egumenului Nestorsi, racla cu moastele Sfantului rege Vladislav, ctitorul manastirii – primul arhiepiscop sarb precum si alte Sfinte moaste.). Deplasare către Muntenegru, traversam granița și ajungem  în  Bijelo Polje.

Cazare la Hotel 3*/4* în Bijelo Polje .

 
Ziua 5: Bijelo Polje – Kolasin – Podgorica – Ostrog – Podgorica - aprox. 215 km

Mic dejun.

Pe teritoriul din Muntenegru vom vizita, următoarele obiective: Mănăstirea Morača (Mănăstire din secolul al XIII-lea în care se află mâna Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie) – Ne vom continua pelerinajul către Podgorica, unde vom vizita Catedrala Învierii Domnului din Podgorica, este una din frumoasele biserici ortodoxe noi ridicate în Muntenegru. Deplasare către Mănăstirea Sfântului Vasilije de Ostrog Făcătorul de minuni (Aici se afla moaștele Sf. Vasilije de Ostrog, mâinile Sf. Mucenic Stanko si racla cu moaștele Diaconului Sfantului Vasilie de Ostrog. Aici se desfășoară unul din cele mai mari pelerinaje din toată lumea ortodoxă.)

Cazare la Hotel 3*/4* în Podgorica.

 
Ziua 6: Podgorica - Cetinje – Herceg Novia- prox. 200 km

Mic dejun.

Vom vizita Catedrala din Podgorica - Manastirea Cetinje (sediul Mitropoliei de Muntenegru, unde se afla mana dreapta a Sf. Ioan Botezatorul, o parte din Sf. Cruce si moastele Sf. Petar de la Cetinje, o parte din Sfânta Cruce a Mântuitorului, iar in Muzeul Național se află Icoana făcatoare de minuni a Maicii Domnului din Philermos pictată de Sfăntul Apostol si Evanghelist Luca.) - Mănăstirea Savina (Închinată Adormirii Maicii Domnului păstrează Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului) .

În acestă zi se mai pot vizita biserici și mănăstiri de pe litoral.

Cazare la Hotel 3*/4* în Herceg Novi sau Trebinje.

 
Ziua 7: Herceg Novi – Trbinje – Bijelina - aprox. 450 km

Mic dejun.

Ora 07:00 – plecăm din Muntenegru către Bosnia și Herțegovina. Vom ajunge în orașul Bijeljina unde vom vizita - Mănăstirea Sfântului Vasilie de Ostrog (Bijelina- în cadrul sediului provizoriu a Episcopiei de Zvornik și Tuzla unde se păstrează o parte din veșmântul Sfântului precum și alte Sfinte moaște - Mănăstirea Sfintei Cuvioase Parascheva (Bijelina- una din cele mai mari biserici închinate Cuvioasei ȋn Biserica Ortodoxă Româna si Sârbă) - Muzeul satului Etno Selo Stanišić, în cadrul căruia se află Mănăstirea Sfântului Nicolae și Biserica Sfântului Nicolae.

Cazare la Hotel 3*/4* în Bijelina.

 
Ziua 8: Bijelina – Belgrad – Timisoara - aprox. 260 km

Mic dejun.

Deplasare către Serbia, traversăm granița și ajungem la Mănăstirea Lelić (Mănăstire de părinți unde se află moaștele Sf Nicolae Velimirovici) - Mănăstirea Ćelije - deplasare cu microbuzul -(Mănăstire de maici unde se află moaștele și mormântul Sf Iustin Popovici). Deplasare către România, traversăm frontiera sârbă-româno pe la Moravița-Stamora și ajungem în Timisoara.

Cazare la Hotel 3* în Timisoara.

 
Ziua 9: Timișoara – Deva – Praid – Piatra Neamț aprox. 670 km

Mic dejun.

Plecăm spre Iași, pe ruta Deva - Alba Iulia – Sovata – Piatra Neamț

Observații: programul acțiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfășurare sau se pot înlocui unele obiective în funcție de anumite situații speciale.

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pelerinaje 2021

Dragi pelerini,
Dupa anul 2020, plin de incercari din toate punctele de vedere, Centrul Mitropolitan de Pelerinaj Sf. Parascheva din Iasi vine in intampinarea dumneavoastra cu ofertele noastre pentru pelerinajele din anul 2021.
Incepand din luna ianuarie 2021 adaugam zilnic ofetele noastre pentru anul 2021.
+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

12 Septembrie 2023
Pelerini în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023
 • Mulțumim părintelui Cojocaru   care a transformat acest pelerinaj într-o înaltă trăire sufleteasca.
 • Mulțumim bunului Dumnezeu și părintelui Marcel Cojocaru pentru acest pelerinaj în care am pășit pe urmele mintuitorului Cuvintele frumoase ale părintelui au rămas întipărite în suflet
 • Mulțumim bunului Dumnezeu, pentru ajutorul de a vedea Tara Sfânta, părintelui Marcel  Cojocaru pentru dragostea și răbdarea cu care ne-a însoțit si organizatorilor .Fam Roman.
12 Septembrie 2023
Pelerin în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023
Dau Slavă lui Dumnezeu pentru acest pelerinaj reușit.
Multumesc din suflet pentru maniera de gestionare a acestui pelerinaj din toate punctele de vedere.
Mii de mulțumiri părinte pentru lecția de istorie, umorul dumneavoastră și că ați împărtășit și nouă din Harul primit de la Domnul nostru Iisus Hristos .Ne revine nouă datoria ca cele văzute, auzite și simțite să le împărtășim aproapelui nostru.
Dumnezeu să ne întărească să ne lăsăm pe noi, și Harul Fiul lui Dumnezeu primit in dar, sa crească intru fiecare, ca nimeni sa nu rămână pe dinafară  si toți să moștenim împărăția lui Dumnezeu.
Am convingerea că majoritatea plecăm mai buni și mai bogati spiritual.
Multă sănătate la toată lumea.
Doamne ajută!
Cu ajutorul lui Dumnezeu, pe data viitoare.
12 Septembrie 2023
Pelerin în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023

Mulțumesc Bunului Dumnezeu ca, la cei 77 de ani, mi-a ajutat să-mi împlinesc visul de o viata, acela de a ajunge pe aceste locuri pline de istorie și religiozitate. Mulțumesc părintelui Marcel Cojocaru pentru felul cum ne-a condus în aceste opt zile. M-a impresionat cultura vasta   pe care o poseda și ca este un foarte bun cunoscător al fenomenului Israel. M-a captat prin conținutul explicațiilor dar și prin dictia deosebita și tonalitatea vocii plăcută și atrăgătoare. Valoarea explicațiilor a crescut prin prezentarea părerilor personale despre un anumit fenomen ca și prin glumele presărate. Mulțumesc grupului, și mai ales colegilor de camera, că m-au acceptat asa cum sunt. Dumnezeu sa fie cu noi.

CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

 

Punct de lucru Piatra Neamț

Adresa:     Bld. Traian, nr. 3A, lângă Spitalul Județean Piatra Neamț, Neamț, Romania

Telefon:    0040 754 014 062
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08:00 – 16:00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu Cruce Rosie: 12:00 - 16:00
Sărbători legale : închis

 

Date bancare: CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: OMNIASIG 52888 - valabila pana la data 01.02.2024
Pe urmele Sfinților - Pelerinaj în Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina | Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Eroare

Mesaj de eroare

Recoverable fatal error: Argument 1 passed to xmlsitemap_node_create_link() must be an instance of stdClass, boolean given, called in /rest/www/centruldepelerinaj.ro-0/centruldepelerinaj.ro/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module on line 28 and defined în xmlsitemap_node_create_link() (linia 194 din /rest/www/centruldepelerinaj.ro-0/centruldepelerinaj.ro/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module).
Situl a întâmpinat o eroare. Încercaţi din nou.