Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Sărbătoarea Schimbării la față a Mântuitorului pe Muntele Tabor - Pelerinaj în Țara Sfântă și Muntele Sinai

18 - 27 August 2017
1135
EUR
Locul de plecare: 
Bucureşti
Nopţi de cazare: 
9
Tip masă: 
Demipensiune
Tip transport: 
Avion
Servicii incluse: 

- transport avion Bucureşti - Tel Aviv - Bucureşti;

- taxe de aeroport;

- taxele de viza in Egipt – Sinai;

- asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;

- 9 nopţi cazare la hoteluri de 3/4*(categoria de stea este valabilă şi aferentă pentru Israel si Egipt; conform clasificarii europene hotelurile sunt de 2/3*), conform programului, în camere duble, cu aer condiţionat, baie, telefon, televizor, demipensiune (2 mese pe zi - conform programului; intrare cu cina, iesire cu mic dejun); 

- taxe de intrare la obiectivele din program;

- transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului;

- preot însoţitor/ghid local vorbitor de limba romana din partea Centrului de Pelerinaj.

 

Nu sunt incluse in pret: 

- tips Israel: 25 Euro;

- 10 euro Egipt – M. Sinai,

- cheltuieli personale;

- masa de prânz;

- Mănăstirea Sf. Sava – 5 Euro/persoană;

- Plimbare cu vaporul pe Marea Galileii - 10 euro/ persoana;

- Iesirea noaptea la Sf. Liturghie Tabor – 10 euro/ persoana;

- Iesirea noaptea la Sf. Liturghie – 10 euro/ persoana Sfantul Mormant

- Asigurarea medicală;

- Transportul cu autocarul Iasi – Ototpeni si retur.

         

Program: 
ZIUA 1 – VINERI, 18.08.2017

Intalnirea grupului la aeroportul international din Bucuresti la ora 03:30 si pregatirea pentru formalitatile de inbarcare. Deplasare din Bucuresti la ora 06:00 cu avionul pe ruta Bucuresti - Tel Aviv (aeroport Ben Gurion) cu aterizare la ora 08:45. Primul popas duhovnicesc in Tara Sfanta este in localitatea Haifa, port la Marea Mediterană, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel si inchinam in Biserica Stella Maris (Steaua Mării), ce are altarul deasupra peşterii sfantului Prooroc Ilie Tezviteanul. Privire panoramica asupra orasului Haifa si a Grădinilor etajate Bahai – privire din exterior. Vizită în satul Cana Galileii, la Biserica situată pe locul unde Mântuitorul nostru Iisus Hristos a savarsit prima minune în Galileea - minunea preschimbării apei în vin. Oraşul Nazaret, unde vor fi vizitate: Biserica situată în preajma izvorului Buna Vestire, biserică pictată de fraţii Moroşanu (români), în anul 1977; Biserica Bunei-Vestiri a Maicii Domnului, construită pe locul casei Maicii Domnului şi a Dreptului Iosif.

Cazare şi cină la Hotel 3*/ 4* în Tiberias.

Ora 22:00 – plecam din hotel si echipati cu lanterne si incaltaminte adecvata, ne indreptam spre muntele Tabor (pe care il urcam pe jos), Muntele Schimbarii la Fata a Domnului nostru Iisus Hristos, pentru a participa la Sfanta Liturghie la Biserica greaca ortodoxa si la minunea coborarii norului deasupra muntelui (una din cele trei minuni care se savarsesc an de an in Tara Sfanta spre intarirea credintei crestine - alaturi de minunea Venirii Sfintei Lumini la Ierusalim in Sambata Patimilor si de intoarcerea Iordanului inapoi la sarbatoarea Bobotezei). 

 

ZIUA 2 – SAMBATA, 19.08.2017

Mic dejun.

Mergem pe Muntele Fericirilor, Capernaum – oraşul Domnului nostru Iisus Hristos, unde se vor vizita Biserica ortodoxă greacă cu hramul Sfinţii Apostoli, situl arheologic al vechiului oraş Capernaum unde se afla casa soacrei Sfântului Petru şi sinagoga oraşului. Biserica din regiunea celor şapte izvoare denumită Tabgha - locul unde s-a săvârşit minunea înmulţirii celor cinci pâini şi doi peşti. Plimbare cu vaporul pe Marea Galileii (opţional).

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* Betleem.

Optional: la ora 00:00 - ne deplasam cu autocarul pana la Ierusalim - poarta Jaffa si ne indreptam spre Biserica Sfantului Mormant pentru a participa la Sfanta Liturghie.

 

ZIUA 3 – DUMINICA, 20.08.2017

Mic dejun.

Inchinare in Biserica Nasterii Domnului in Betleem. Mergem apoi la Ierusalim sa ne inchinam la Sfantul Mormant. Timp liber pentru cumparaturi. Spre seara mergem sa ne inchinam in biserica Asezamantului Romanesc de la Ierusalim.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

 

ZIUA 4 – LUNI, 21.08.2017

Mic dejun.

Continuăm pelerinajul nostru pe Valea Iordanului pana la Betabara, locul real al Botezului Domnului nostru Iisus Hristos, apoi ne inchinam in Manastirea Sf. Gherasim de la Iordan. Ne indreptam spre sudul Tarii Sfinte, trecand pe langa orasul Ierihon si Marea Moarta, strabatem Desertul Negev, orasul Eilat, pana la Taba, frontiera cu Egiptul. Trecem granita si ne indreptam spre Manastirea Sfanta Ecaterina de la baza Muntelui Sinai.

Cazare şi cină la Hotel 3* în Sinai.

Ora 01.00 dimineata, cu lanterne in mana si incaltaminte adecvata incepem urcusul pe Muntele Sinai, munte de pe care Moise a primit Tablele Legii Vechiului Testament, pentru a vedea un superb si impresionant rasarit de soare. 

 

ZIUA 5 – MARTI, 22.08.2017

Micul dejun.

Mergem la Manastirea Sfanta Ecaterina, leagan al Ortodoxiei Rasaritene, unde ne vom inchina la moastele Sfintei Mare Mucenite Ecaterina, muzeul manastirii si osuarul unde sunt depuse sfinte moaste. De aici ne indreptam spre Taba, localitatea de frontiera cu statul Israel. Trecem granita si facem o scurta oprire la Marea Rosie in orasul Eilat. In functie de timp, scurta oprire la Marea Moarta in Statiunea Ein Bokek, dupa care ne indreptam spre Ierusalim.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

 

ZIUA 6 – MIERCURI, 23.08.2017

Mic dejun.

Ne vom inchina pe Muntele Măslinilor in Mănăstirea rusească de pe Muntele Înălţării – Eleon, Biserica Dominus Flevit (Domnul a plâns); Biserica Tuturor Naţiunilor (sau Biserica Patimilor lui Iisus) şi Biserica ce adaposteste mormantul Maicii Domnului din Gradina Getsimani. Continuăm pelerinajul nostru intrand in Cetatea Ierusalimului prin poarta Sf. Arhidiacon Ştefan, se vizitează Biserica ce adaposteste locul casei parintilor Maicii Domnului, Scaldatoarea Vitezda si se parcurge Via Dolorosa sau Drumul Crucii, cu cele 14 opriri, Biserica Sfântului Mormânt, Golgota, Piatra Ungerii şi toate paraclisele.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

 

 

ZIUA 7 – JOI, 24.08.2017

Mic dejun.

Dimineaţa ne vom deplasa cu microbuze arabe, până la Mănăstirea Sf. Sava din pustiul Iudeii (opţional). Biserica greacă - Câmpul păstorilor, Mănăstirea Sf. Teodosie, Betleem – ne vom închina în Biserica Naşterii Domnului. Mergem apoi la Ierusalim si ne inchinam la Sfantul Mormant. Strabatem cartierul armean si ajungem pe Muntele Sion unde ne vom inchina in Biserica Adormirii Maicii Domnului. Vizitam locul Cinei celei de Taină, mormântul Regelui David si Zidul Plângerii. Mergem pentru a ne inchina la Sfantul Mormant.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

 

ZIUA 8 – VINERI, 25.08.2017

Mic dejun.

Continuăm pelerinajul nostru si ne indreptam spre Hozeva, prin Wady Kelt pentru a ne inchina in Mănăstirea Sfântul Gheorghe, la moaştele Sf. Ioan Iacob Hozevitul sau de la Neamţ. Intram in oraşul Ierihon – cel mai vechi oraş din lume, unde vom vizita biserica greacă de pe Muntele Ispitirii, Aşezământul românesc din orasul Ierihon si biserica greacă – ortodoxă unde se află Sicomorul lui Zaheu Vamesul. Parasim Ierihonul si in drum spre Ierusalim intram in Orasul Betania unde vom vizita mormântul Sfântului Lazăr. Spre seara mergem pentru a ne  inchina la Sfantul Mormant. Timp liber pentru cumparaturi.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

 

ZIUA 9 – SAMBATA, 26.08.2017

Mic dejun.

Ne intoarcem in cetatea Ierusalimului si mergem mai intai la Sfantul Mormant pentru a ne inchina pentru ultima oara in acest pelerinaj. Ora 14:00 continuăm pelerinajul indreptandu-ne spre localitatea Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul si ne vom inchina in Biserica ridicata pe locul casei lui Zaharia si Elisabeta, vizitarea locului de intalnire a Maicii Domnului cu Elisabeta, mama Sf. Ioan, Izvorul Fecioarei Maria. Ajungem in localitatea Lida – patria Sfantului Mare Mucenic Gheorghe si ne inchinam in biserica ce adaposteste mormantul Sfantului Mare Mucenic Gheorghe. Timp liber in Tel Aviv.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Tel Aviv.

 

ZIUA 10 – DUMINICA, 27.08.2017

Mic dejun.

Ultimul popas duhovnicesc in Tara Sfanta il facem in localitatea Tel Aviv – Jafo unde vom participa la Sfanta Liturghie si ne vom inchina in Manastirea cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail şi Gavril. Timp liber pentru cumparaturi. Ora 15:00 mergem spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Vom decola din Tel Aviv duminica seara la ora 21:35 si vom ateriza in Bucuresti – Otopeni la ora 00:20.

 

Notă: In funcţie de programul festivităţilor şi al posibilităţilor de participare, din motive de securitate, se poate schimba ordinea vizitării obiectivelor pe zile, sau înlocui vizitarea unor obiective prevăzute în program.

 

Condiţii de înscriere: 

- Copie carte identitate / pasaport;
- avans 30% din valoarea pelerinajului.

 

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pași de pelerin prin Grădina Maicii domnului

Când am fost în pelerinaj în Sfântul Munte m-am simțit cu adevărat ca și cum aș fi în grădina Maicii Domnului. Pretutindeni este o atmosferă de liniște și pace, e ceva ce simți că nu e de pe acest pământ, căci dacă ar fi fost de pe acest pământ, atunci negreșit, oamenii, care sunt mereu în căutare de ceva nou, ar fi descoperit acest lucru și l-ar fi introdus în felul de a fi al societății. Dar acea pace sufletească vine de la însuși Hristos, care a și spus: „Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu”(Matei, 14:27).

+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

4 Decembrie 2017
Ionela

A fost un pelerinaj extraordinar de frumos și foarte bine organizat! Domnii șoferi merită nota 10 cu felicitări. Pr. Iordachescu - un ghid extraordinar de bine pregătit. Mulțumim!

5 Aprilie 2016
Mihail

Aș dori în mod special să spun că sunt foarte mulțumit de prestația Părintelui Roman Gabriel, ghidul care ne-a arătat și alte locuri foarte interesante în afară de cele specificate în îndrumătorul primit înainte de plecarea în pelerinaj, explicând cu lux de amănunte și mult profesionalism la fiecare loc vizitat. În mod personal îi mulțumesc și îl recomand cu căldură și altor grupuri de pelerini.

5 Aprilie 2016
Dumitru

După acest pelerinaj am plecat acasă un alt om, cu altă dorință de viață, cu alte concepții despre viață. Am fost impresionat de părintele Gabriel privind modul de a transmite cunoștințele domniei sale, contrar vârstei este un bun psiholog, orator și foarte bine informat.

CENTRUL DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907, 0764 609 006
Mobil:       0766 092 210; 0040 786 261 250
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Punct de lucru Piatra Neamţ

Adresa:     Bd. Traian, nr. 3, Langa Spitalul Judetean, Piatra Neamt - 610136, Romania

Telefon:    0040 233 261 610
Mobil:       0040 766 092 248
Fax:           0040 233 261 610
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 09 :00 – 17 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu cruce roșie: 12:00 – 17:30
 

Date bancare:

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 6769 / 2013
Numar polita de asigurare: 48737 emisa de Omniasig, valabila pana la 12.03.2018