Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Sărbătoarea Învierii în Țara Sfântă - PLECARE CU AVIONUL DIN IASI

14 - 21 Aprilie 2017
750
EUR
Locul de plecare: 
Iaşi
Nopţi de cazare: 
7
Tip masă: 
Demipensiune
Tip transport: 
Avion
Servicii incluse: 

- transport avion Iasi – Tel Aviv - Iasi, taxe de aeroport, asistenţă în aeroport la sosire şi plecare,
- 7 nopţi cazare la hoteluri de 3/4*(categoria de stea este valabilă şi aferentă pentru Israel; conform clasificarii europene hotelurile sunt de 2/3*), conform programului, în camere duble, cu aer condiţionat, baie, telefon, televizor,
- demipensiune (2 mese pe zi - conform programului; intrare cu cina, iesire cu mic dejun),
- taxe de intrare la obiectivele din program,
- transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului,
- preot însoţitor/ghid local vorbitor de limba romana din partea Centrului de Pelerinaj.

Nu sunt incluse in pret: 

- tips Israel: 25 Euro;
- cheltuieli personale;
- masa de prânz;
- Mănăstirea Sf. Sava – 5 Euro/persoană;
- Plimbare cu vaporul pe Marea Galileii - 10 euro/ persoana;
- Iesirea noaptea la Sf. Liturghie la Asezamantul Romanesc de la Ierusalim – 10 euro/ persoana;
- Asigurarea medicală de calatorie.  

Reduceri si suplimente: 

- Reducere pentru înscriere și achitare integrală cu 2 luni înainte de plecare (30.00 EUR)
- Tarif pelerinaj copii 0 - 1.99 ani (170.00 EUR)
- Tarif pelerinaj copii 2 - 6.99 ani (620.00 EUR)
- Tarif pelerinaj copii 7 - 11.99 (720.00 EUR)
- Supliment cameră single (170.00 EUR)
Program: 
ZIUA 1 - VINERI

Intalnirea grupului la aeroportul international din Iasi la ora 04:30 si pregatirea pentru formalitatile de inbarcare. Deplasare din Iasi la ora 06:55 cu avionul pe ruta Iasi - Tel Aviv (aeroport Ben Gurion) cu aterizare la ora 09:50. Primul popas duhovnicesc in Tara Sfanta este in localitatea Lida patria Sfantului Mare Mucenic Gheorghe unde ne inchinam la moastele Sf. Gheorghe in Biserica greaca ortodoxa din aceasta localitate. Continuăm pelerinajul indreptandu-ne spre localitatea Tel Aviv Jafo(localitatea istorica Iope) ne vom inchina in Manastirea cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail şi Gavril. Ne deplasam spre Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul si ne vom inchina in Biserica ridicata pe locul casei Sfintilor Parinti Zaharia si Elisabeta, vizitarea locului de intalnire a Maicii Domnului cu Elisabeta, mama Sf. Ioan, Izvorul Fecioarei Maria. Spre seara pasim in Oraşul Ierusalim si mergem sa ne inchinam la Sfantul Mormant pentru prima data in acest pelerinaj. In functie de timp, participare la slujba Prohodului Mantuitorului la Biserica Sf. Mormant sau la Asezamantul Romanesc de la Ierusalim.
Cazare şi cină la Hotel 3*/ 4* în Betleem.

ZIUA 2 - SAMBATA

Mic dejun.
Deplasare cu autocarul la una din Porţile Cetăţii Sfinte pentru a încerca intrarea în incinta Cetăţii,  apropierea de Biserica Sfantului Mormânt si participarea la Slujba Vecerniei in momentul cand vine Sfinta Lumina (nu se garantează accesul în Cetate). Inchinare la Sf. Mormant. Spre seara - intâlnirea grupului la Biroul de Informaţii turistice de la Poarta Jaffa.
Cazare şi cină la Hotel 3*/ 4* în Betleem.
    
Ora 23.00 - Deplasare cu autocarul la Aşezământul românesc de la Ierusalim pentru participare la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie din noaptea Sfintelor Paşti.

ZIUA 3 - DUMINICA

Mic dejun.
Calatorim spre nordul Tarii Sfinte si ajungem in localitatea Haifa, port la Marea Mediterană, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel si ne inchinam in Biserica Stella Maris (Steaua Mării), ce are altarul deasupra peşterii sfantului Prooroc Ilie Tezviteanul. Privire panoramica asupra orasului Haifa si a Grădinilor etajate Bahai – privire din exterior. Vizită în satul Cana Galileii, la Biserica situată pe locul unde Mântuitorul nostru Iisus Hristos a savarsit prima minune în Galileea - minunea preschimbării apei în vin. Oraşul Nazaret, unde vor fi vizitate: Biserica situată în preajma izvorului Buna Vestire, biserică pictată de fraţii Moroşanu (români), în anul 1977; Biserica Bunei-Vestiri a Maicii Domnului, construită pe locul casei Maicii Domnului şi a Dreptului Iosif.
Cazare şi cină la Hotel 3*/ 4* în Tiberias/ Nazaret.

ZIUA 4 - LUNI

Mic dejun.
Ajungem pe Muntele TaborMuntele Schimbării la Faţă a Mântuitorului nostru Iisus Hristos - unde ne vom inchina in Mănăstirea greaca ortodoxa cu Biserica ce are hramul Schimbarea la Faţă si cea romano-catolica ce adaposteste ruinele bisericilor din perioadele bizantina si cruciata. Mergem pe Muntele Fericirilor, Capernaum – oraşul Domnului nostru Iisus Hristos, unde se vor vizita Biserica ortodoxă greacă cu hramul Sfinţii Apostoli, situl arheologic al vechiului oraş Capernaum unde se afla casa soacrei Sfântului Petru şi sinagoga oraşului. Biserica din regiunea celor şapte izvoare denumită Tabgha - locul unde s-a săvârşit minunea înmulţirii celor cinci pâini şi doi peşti. Plimbare cu vaporul pe Marea Galileii (opţional). Calatorim pe Valea Iordanului spre Iudeea
Cazare şi cină la Hotel 3*/4* Betleem.

ZIUA 5 - MARTI

Mic dejun.
Mergem pe urmele Magilor de la Rasarit si ne inchinam in pestera unde au poposit acestia dupa ce au plecat de la Betleem, acum paraclis in cadrul Mănăstirii Sf. Teodosie. Ne vom deplasa cu microbuze arabe, până la Mănăstirea Sf. Sava din pustiul Iudeii(opţional). Ne alaturam pastorilor si primim vestea Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos la Biserica greacă - Câmpul păstorilor, mergem apoi la Betleem unde ne vom închina în Biserica Naşterii Domnului in pestera unde s-a nascut Mesia. Ne inchinam in Biserica romano-catolica Sf. Ecaterina ce adaposteste chilia Fericitului Ieronim, cel ce a tradus versiunea Bibliei – Vulgata in limba latina vulgara sau populara. Ne intoarcem la Ierusalim pentru a ne inchina la Sfantul Mormant.Continuăm pelerinajul in Sfanta Cetate a Ierusalimului si mergem pe Muntele Sion unde ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, la locul Cinei celei de Taină şi vom vizita mormântul Regelui David. Intram in cetate prin Poarta Sionului, strabatem cartierul armean apoi pe cel evreiesc si vizităm Zidul Plângerii sau Zidul de Vest, apoi mergem sa ne inchinam la Sfantul Mormant. Timp liber pentru cumparaturi.
Cazare şi cină la Hotel 3*/ 4* în Betleem.

ZIUA 6 – MIERCURI

Mic dejun.
Poposim pe Muntele Eleon - Muntele Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos unde ne vom inchin in Mănăstirea rusească ce adaposteste locul aflarii Capului Sf. Ioan Botezatorul.(In functie de timp se poate merge – optional - in Biserica octogonala ctitorie a Sfintei Imparatese Elena - locul real al Inaltarii Mantuitorului – acum sub autoritate musulmana – intrarea 1€/ persoana). Ne indreptam spre Biserica Dominus Flevit (Domnul a plâns); Biserica Tuturor Naţiunilor (sau Biserica rugaciunii Mantuitorului Iisus Hristos din Gradina Ghetsimani) şi Biserica ce adaposteste Mormantul Maicii Domnului din Gradina Getsimani. Pe traseu se poate opri in functie de timp si la Biserica martirajului Intaiul Mucenic Sf. Arhidiacon Stefan. Continuăm pelerinajul nostru intrand in Cetatea Ierusalimului prin Poarta Sf. Arhidiacon Ştefan, se vizitează Biserica ce adaposteste locul casei parintilor Maicii Domnului, Scaldatoarea Vitezda si se parcurge Via Dolorosa sau Drumul Crucii, cu cele 14 opriri, Biserica Sfântului Mormânt, Golgota, Piatra Ungerii, Paraclisul Sfintei Elena – locul unde aceasta a gasit lemnul Sfintei Cruci şi celelalte paraclise. Timp liber pentru cumparaturi.
Cazare şi cină la Hotel 3*/4* Betleem.

ZIUA 7 – JOI

Mic dejun.
Ne indreptam pasii spre orasul Betania unde vom vizita mormântul Sfântului Lazăr. Ajungem la Hozeva, prin Wady Kelt pentru a ne inchina in Mănăstirea cu hramul Sf.Gheorghe, la moaştele Sf.Ioan Iacob Hozevitul sau de la Neamţ. Coboram pe Valea Iordanului si vom merge la locul real al Botezului Domnului nostru Iisus Hristos – Betabara si la Mănăstirea Sfântul Gherasim de la Iordan. Ne îndreptăm spre oraşul Ierihon – cel mai vechi oraş din lume si ne vom inchina in Biserica Aşezământului românesc si Biserica greacă – ortodoxă unde se află Sicomorul lui Zaheu Vamesul. In functie de timp, scurta oprire la Marea Moartă si inchinare la Sf. Mormant.
Cazare şi cină la Hotel 3/ 4* în Betleem.

ZIUA 8 – VINERI

Mic dejun.
Ora 07:00 mergem spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Decolare la ora 10:50 si aterizare aeroportul international din Iasi la ora 13:50.

Condiţii de înscriere: 

- copie carte identitate / pasaport;
- avans 30% din valoarea pelerinajului.

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pași de pelerin prin Grădina Maicii domnului

Când am fost în pelerinaj în Sfântul Munte m-am simțit cu adevărat ca și cum aș fi în grădina Maicii Domnului. Pretutindeni este o atmosferă de liniște și pace, e ceva ce simți că nu e de pe acest pământ, căci dacă ar fi fost de pe acest pământ, atunci negreșit, oamenii, care sunt mereu în căutare de ceva nou, ar fi descoperit acest lucru și l-ar fi introdus în felul de a fi al societății. Dar acea pace sufletească vine de la însuși Hristos, care a și spus: „Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu”(Matei, 14:27).

+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

22 Martie 2018
Maria

Este un pelerinaj de vis ' avem ghid (doi )parintele de la biserica Cucova si parintele de la biserica Horia , care sant extraordinari de buni , de suflet sa le dea bunul Dumnezeu sanatate multa , mai avem cateva zile , mi- asi dori sa stau cateva saptamanii , atat este de frumos aici in Ierusalim.

4 Decembrie 2017
Ionela

A fost un pelerinaj extraordinar de frumos și foarte bine organizat! Domnii șoferi merită nota 10 cu felicitări. Pr. Iordachescu - un ghid extraordinar de bine pregătit. Mulțumim!

5 Aprilie 2016
Mihail

Aș dori în mod special să spun că sunt foarte mulțumit de prestația Părintelui Roman Gabriel, ghidul care ne-a arătat și alte locuri foarte interesante în afară de cele specificate în îndrumătorul primit înainte de plecarea în pelerinaj, explicând cu lux de amănunte și mult profesionalism la fiecare loc vizitat. În mod personal îi mulțumesc și îl recomand cu căldură și altor grupuri de pelerini.

CENTRUL DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907, 0764 609 006
Mobil:       0766 092 210; 0040 786 261 250
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

Punct de lucru Piatra Neamţ

Adresa:     Bd. Traian, nr. 3, Langa Spitalul Judetean, Piatra Neamt - 610136, Romania

Telefon:    0040 233 261 610
Mobil:       0040 766 092 248
Fax:           0040 233 261 610
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 09 :00 – 17 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu cruce roșie: 12:00 – 17:30
 

Date bancare:

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 6769 / 2013
Numar polita de asigurare: 49615 emisa de Omniasig, valabila pana la 12.03.2019