Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Pelerinaj Republica Moldova și Transnistria

13 - 16 Martie 2017
305
EUR
Locul de plecare: 
Iaşi
Nopţi de cazare: 
3
Tip masă: 
Demipensiune
Tip transport: 
Autocar
Servicii incluse: 

- transport cu autocar clasificat; 

- 3 nopți cazare la hotel de 3*, loc în cameră dublă, mic dejun inclus;

- 3 cine;

- ghid vorbitor de limba română;

- tur și degustare în crama Cricova 1 ora și 50 minute – pachetul Național fără suvenir (degustarea a 4 tipuri de vinuri asezonate cu plăcinte tradiționale);

- tur și degustare la Combinatul Kvint, Tiraspol – Transnistria.

 

Nu sunt incluse in pret: 

- taxe de intrare la obiective, acolo unde sunt solicitate;

- supliment single 50 euro/persoană;

- asigurarea medicală.

 

Reduceri si suplimente: 

- Tarif pelerinaj copii 0 - 1.99 ani (0.00 EUR)
- Tarif pelerinaj copii 2 - 6.99 ani (152.50 EUR)
Program: 
ZIUA 1 - aproximativ 300 km

8.00 - Plecare din orașul Iași.

Avem grijă să avem la noi cartea de identitate și pașaportul pentru a putea vizita Transnistria.

Vom intra în Republica Moldova pe la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni și vom continua călătoria către Bălți unde vom vizita Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena din Bălți (ridicată între anii 1924 – 1934 prin truda Preasfințitului Visarion Puiu, primul Episcop al Eparhiei Hotinului cu reședința la Bălți, sfințită în anul 1935 în prezența M.S. Regele Carol al II-lea al României și a Marelui Voievod de Alba – Iulia Mihai, viitorul monarh) și Biserica Sf. Nicolae construită de Gheorghe Panaite în perioada 1791 – 1795, după modelul bisericilor romano-catolice.

În drumul către Orhei vom vizita Mănăstirea Curchi fondată în anul 1773, unde întâlnim una dintre cele mai frumoase mănăstiri din Basarabia, care ne va încânta cu cele cinci biserici ale sale.

17.00 Ne îndreptăm apoi spre Orheiul Vechi unde vom servi cina într-o pensiune agroturistică tradițională de familie. Aici vom savura din mâncarea tradițională moldovenească asezonată cu ospitalitatea localnicilor

Cazare în Orhei.

 

Ziua 2 - aproximativ 200 km

7.00 Mic dejun.

9.00 După micul dejun vom începe ziua prin vizitarea satului Butuceni, și a mănăstirii săpate în piatră, una dintre cele 350 vestigii rupestre medievale care privesc de sus sfidător râul Răuț și peisajul fantastic al defileului săpat de acesta în calcarele sarmatice.

11.30 Vizitarea cramelor Cricova  unde facem turul celui mai mare oraș subteran din lume, care are aproape 100 de kilometri de galerii utilizate pentru întreg procesul de fabricație al vinurilor liniștite și al spumantului Cricova, realizat după metoda clasică Dom Perignon – Champenoise.

Pentru vizitare ne vom îmbarca în mașinuțe electrice, care ne vor plimba kilometri buni prin tunelurile de calcar alb de unde s-a extras piatra din care a fost construit orașul Chișinău, iar apoi vom admira colecția de vinuri aparținănd personalităților  politice și anumitor oameni de afaceri și vom avea o degustare de vinuri asezonată cu o gustare moldovenească. Vă rugăm, pentru vizitare, să aveți haine călduroase la dumneavoastră. Temperatura ambientală este de 12 °C.

14.00 Vom continua călătoria către Chișinău, capitala Republicii Moldova, un oraș cu o populație de aproximativ 1 milion de locuitori.

15.00 Tur pietonal + auto Chișinău cu următoarele obiective:

Catedrala Schimbarea la Față - Muzeul Național de Arheologie și Istorie  - Biblioteca Națională Palatul Național (sediul Guvernului) - Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt - Catedrala Mitropolitană din Chișinău - Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt (oprire la magazinul Bucuria) - Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală - Parcul ”Valea Morilor” - Mănăstirea Sfântul Theodor Tiron - Memorialul Victoriei și Flacăra Eternă  - Gara Feroviară - Biserica Sfântul Nicolae (Bd. Ștefan cel Mare).

Cazare Chișinău   -  Cină şi mic dejun.

 

ZIUA 3 - aproximativ 200 km: Chișinău – Transnistria (Tighina, Tiraspol) – Chișinău

7.00 Mic dejun.

08.00 – 8.15 Îmbarcarea în mijlocul de transport.

8.40 Ajungem la Memorialul ”Eternitate” exact la timp pentru a încerca să surprindem pe viu schimbarea gărzii de onoare de la acest complex monument ridicat în memoria soldaților sovietici care au eliberat Basarabia de ocupația ”germano-fascistă”, așa cum apare în documentele sau articolele unde nu sunt numiți ”invadatori germano-români”.

Memorialul ”Eternitate” din Chișinău este un complex monumental impunător ce a fost ridicat în anul 1975, și este foarte bine întreținut, venind ca o reamintire puternică a celor două versiuni ale istoriei care trăiesc și sunt exprimate în mod paralel în Republica Moldova, dar și un avertisment pentru generațiile viitoare în privința ororilor războiului.

09:20 Plecăm spre Transnistria.

10:00 Ajungem de punctul de control transnistrean. Ni se verifică pașapoartelei și trecem în zona neutră, oficial.

10:15 Ne oprim la Tighina (Bender), pentru a schimba bani în moneda locală, rubla transnistreană, nerecunoscută nicăieri în lume.

10.40 În drum spre Tiraspol, trecem pe lângă cetatea Tighina, bastion turcesc medieval construit pe malul drept al Nistrului, aflată în interiorul unei unități militare ruso-transnistrene. Aceasta este cetatea peste care baronul von Munchausen a zburat în imaginarul său pe o ghiulea de tun. Regăsim cu privirea locul unde regele Suediei, Carol al XII-lea și-a așezat tabăra militară timp de trei ani.

11:00 Părăsim cetatea Tighina și, lăsând în urmă punctul de control al ”pacificatorilor” ruși, traversăm Nistrul, cu privirea uimită de culorile proaspete și curate ale steagului Federației Ruse care ornează traveele podului de cale ferată de peste râu.

11:20 Intrăm în Tiraspol, oraș tânăr, fondat în anul 1792 de către ruși. Vizităm zona centrală din fața Guvernului Republicii Moldovenești Nistrene, ne plimbăm pe lângă memorialul celor căzuți în Cel de-al Doilea Război Mondial, Războiul din Afghanistan și Războiul din Transnistria, apoi, pietonal, mergem către Casa Sovietelor, Banca Națională și Oficiul Poștal local.

12:00 Ne îndreptăm spre Fabrica de Coniacuri ”KVINT”, probabil cea mai cunoscută marcă internațională din Transnistria, după echipa de fotbal ”Sheriff Tiraspol”. Aici vom face un tur al facilităților de producție și vom degusta nu mai puțin de 6 tipuri de coniac, de diferite vârste, însoțit de aperitive și plăcinte moldovenești sățioase. Vom afla tot aici cum se toarnă coniacul, cum se degustă el, care era coniacul trimis la bordul stațiilor spațiale MIR sau cum a fost creat coniacul special pentru aniversarea Partidului Comunist sovietic.

15:00 Părăsim Kvint-ul, cu o ultimă privire în Tiraspol, apoi ne îndreptăm spre Chișinău, vom vizita și Mănăstirea Noul Neamț, aflată în Stânga Nistrului, în satul Chițcani.

Vom continua călătoria către Chișinau. Timp liber în Chișinău.

Cazare Chișinău   -  Cină şi mic dejun.

 

ZIUA 4 - aproximativ 350 km

8.00 Mic dejun.

9.00 Plecare spre casă via Mănăstirea Căpriana, Mănăsirea Condrița și Mănăstirea Hîncu.

10.30 Mănăstirea Condrița are hramul Sfântului Ierarh Nicolae și este situată în satul Condrița, aflat pe pârâul Catargul, la 15 kilometri de gara Strășeni și la 26 de kilometri de municipiul Chișinău.

Mănăstirea a fost ctitorită mai întâi ca schit, în anul 1783, de ieromonahul Iosif, venit de la Mănăstirea Căpriana. În anul 1918, schitul de călugări Condrița s-a separat de Mănăstirea Căpriana, devenind mănăstire de sine stătătoare.

12.00 Mănăstirea Căpriana este una dintre cele mai vechi mănăstiri din Republica Moldova. Este situată în zona centrală a țării, la aproximativ 40 km nord-vest de Chișinău, în ținutul deluros împădurit care purta odată numele de Codrii Lăpușnei. Considerată de mulți istorici ultimul bastion al arhitecturii voievodale din Republica Moldova, aparținând spațiului cultural românesc. Prima mențiune documentară a Căprianei este cea din 1420, când într-un hrisov al vremii, mănăstirea este menționată într-un act de stabilire a hotarelor unui boier.

14.00 Mănăstirea Hîncu, întemeiată în anul 1677 de către marele boier Mihalcea Hâncu, este una dintre cele mai vechi mănăstiri de pe teritoriul Moldovei dintre Prut și Nistru, după Vărzărești fondată în anul 1420 și Căpriana – în anul 1429. Prima mențiune a neamului Hânculeștilor în izvoarele medievale o găsim într-un document din anul 1528, din timpul domniei lui Petru Rareș, iar prima mențiune despre marele boier Mihalcea Hâncu se află în cronica lui Miron Costin, în legătură cu luptele lui Vasile Lupu (1634 –1653) purtate pentru domnie, domnul fiind sprijinit de către acesta.

15.00 Continuăm drumul către ieșirea din Republica Moldova prin Punctul de Trecere Vamală Albița. Continuarea drumului către Iași.

 

 

Reducerile și gratuitățile se aplică copilului care stă în cameră cu 2 adulți.

Reducerile se pot modifica în funcție de numărul de copii din grup.

TARIF

305 Euro/persoană pentru grup de peste 40 persoane.

 

Condiţii de înscriere: 

Avans 30% din valoarea pelerinajului.

Copie carte identitate.

 

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Pelerinaje 2021

Dragi pelerini,
Dupa anul 2020, plin de incercari din toate punctele de vedere, Centrul Mitropolitan de Pelerinaj Sf. Parascheva din Iasi vine in intampinarea dumneavoastra cu ofertele noastre pentru pelerinajele din anul 2021.
Incepand din luna ianuarie 2021 adaugam zilnic ofetele noastre pentru anul 2021.
+ citeşte în continuare

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

12 Septembrie 2023
Pelerini în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023
  • Mulțumim părintelui Cojocaru   care a transformat acest pelerinaj într-o înaltă trăire sufleteasca.
  • Mulțumim bunului Dumnezeu și părintelui Marcel Cojocaru pentru acest pelerinaj în care am pășit pe urmele mintuitorului Cuvintele frumoase ale părintelui au rămas întipărite în suflet
  • Mulțumim bunului Dumnezeu, pentru ajutorul de a vedea Tara Sfânta, părintelui Marcel  Cojocaru pentru dragostea și răbdarea cu care ne-a însoțit si organizatorilor .Fam Roman.
12 Septembrie 2023
Pelerin în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023
Dau Slavă lui Dumnezeu pentru acest pelerinaj reușit.
Multumesc din suflet pentru maniera de gestionare a acestui pelerinaj din toate punctele de vedere.
Mii de mulțumiri părinte pentru lecția de istorie, umorul dumneavoastră și că ați împărtășit și nouă din Harul primit de la Domnul nostru Iisus Hristos .Ne revine nouă datoria ca cele văzute, auzite și simțite să le împărtășim aproapelui nostru.
Dumnezeu să ne întărească să ne lăsăm pe noi, și Harul Fiul lui Dumnezeu primit in dar, sa crească intru fiecare, ca nimeni sa nu rămână pe dinafară  si toți să moștenim împărăția lui Dumnezeu.
Am convingerea că majoritatea plecăm mai buni și mai bogati spiritual.
Multă sănătate la toată lumea.
Doamne ajută!
Cu ajutorul lui Dumnezeu, pe data viitoare.
12 Septembrie 2023
Pelerin în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023

Mulțumesc Bunului Dumnezeu ca, la cei 77 de ani, mi-a ajutat să-mi împlinesc visul de o viata, acela de a ajunge pe aceste locuri pline de istorie și religiozitate. Mulțumesc părintelui Marcel Cojocaru pentru felul cum ne-a condus în aceste opt zile. M-a impresionat cultura vasta   pe care o poseda și ca este un foarte bun cunoscător al fenomenului Israel. M-a captat prin conținutul explicațiilor dar și prin dictia deosebita și tonalitatea vocii plăcută și atrăgătoare. Valoarea explicațiilor a crescut prin prezentarea părerilor personale despre un anumit fenomen ca și prin glumele presărate. Mulțumesc grupului, și mai ales colegilor de camera, că m-au acceptat asa cum sunt. Dumnezeu sa fie cu noi.

CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

 

Punct de lucru Piatra Neamț

Adresa:     Bld. Traian, nr. 3A, lângă Spitalul Județean Piatra Neamț, Neamț, Romania

Telefon:    0040 754 014 062
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08:00 – 16:00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu Cruce Rosie: 12:00 - 16:00
Sărbători legale : închis

 

Date bancare: CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: OMNIASIG 52888 - valabila pana la data 01.02.2024