Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Templul Baha`i si Gradinile suspendate din Haifa

Templul Baha’i, supranumit biserica tuturor religiilor, a fost finalizat in anul 1953 si a devenit in scurt timp una dintre principalele atractii turistice din Haifa, oras cunoscut drept centrul religiei Baha’i si al treilea oras ca marime din Israel. Templul a fost ridicat pe muntele Carmel si masoara 40 de metri inaltime, cele 9 fatade ale sale ilustrand 9 dintre religiile lumii.
Locatia aleasa pentru ridicarea templului nu este intamplatoare, Haifa beneficiind de o asezare la Marea Mediterana care iti taie respiratia, fiind in prezent unul dintre principalele porturi ale Israelului si un oras multicultural, ce ofera turistilor multe muzee si site-uri arheologice.

Templul este inconjurat de gradini spectaculoase, cunoscute drept unele dintre cele mai frumoase gradini din lume, datorita arhitecturii diverse si simetriei perfecte, dar si unicitatii acestora, o parte din gradini fiind suspendate peste soseaua Haziyonuth.  Amenajate in trepte pe versantul nordic al muntelui Carmel, gradinile Baha’i sunt formate din 18 terase dispuse in 9 cercuri concentrice ce inconjoara Templul Baha’i, reprezentand cei 18 discipoli ai Profetului Bab. Impreuna cu terasa Altarului, gradinile insumeaza 19 terase, numar ce are o semnificatie deosebita in religia Baha’i. Incepute in 1987 de catre arhitectul Fariborz Sahba si deschise spre vizitare in anul 2001,  Gradinile Baha’I se intind pe o suprafata de 200.000 de mp si ofera o panorama superba spre Marea Mediterana.

Alei de promenada realizate din pietre de diferite culori, infrumusetate cu sculpturi din fier forjat si piatra, fantani, cascade, pomi fructiferi, chiparosi, palmieri, cactusi si bogatia de flori inmiresmate atrag sute de mii de turisti anual. Cu un farmec aparte, pline de exotism, culoare si eleganta, Gradinile din Baha’i invita la contemplare si rugaciune, imbogatind spiritual sufletul vizitatorului.Designul acestora a fost inspirat de religie, respectiv de doctrina si credinta Baha’i, influente persane fiind vizibile, mai ales in dispunerea copacilor care creaza zone umbroase de relaxare in zilele toride.

In centrul Gradinilor se regaseste Altarul lui Bab, considerat al doilea cel mai sfant loc de pe pamant pentru Baha’i, dupa Altarul lui Bahá'u'lláh din Bahji, aflat in apropiere de orasul Acre din nordul Israelului, unde s-a stins din viata fondatorul credintei Baha’i. Ramasitele profetului Bab se regasesc in mausoleul din piatra ce respecta arhitectura orientala, ridicat in anul 1909. Acesta a fost completat in anii urmatori cu o structura suprapusa din marmura si granit ridicata in stil neoclasic cu influente orientale si a fost finalizat in anul 1953 prin impodobirea cu un dom aurit, rezultand ceea ce se numeste astazi Templul Baha’i.

Acesta pastreaza cartile sfinte ale religiei Baha'i. Altarul lui Bab si Gradinile Bahai din Haifa fac parte din patrimoniul mondial Unesco. Gradinile interioare din apropierea Altarului se pot vizita intre orele 09.00-12.00, iar cele exterioare intre orele 09.00-17.00, in fiecare zi, mai putin in zilele ploioase si in zilele sfinte Baha’i, cand sunt inchise. Vizitarea aceastora incepe de pe creasta Muntelui Carmel pana la Templul lui Bab si soseaua Haziyonuth. Turul dureaza aproximativ o ora, iar intrarea este libera si nu necesita rezervare, decat pentru grupuri ce depasesc 25 de persoane. In zilele de miercuri nu se organizeaza tururi de vizitare. Turistii pot vizita gradinile si pe cont propriu, avand acces pe oricare din cele trei intrari ce fac legatura cu orasul. Vizitatorii sunt rugati sa poarte tinute decente, incaltaminte comoda si sa nu aiba asupra lor animale, arme, mancare si alte bauturi in afara de apa.

DESPRE LOCAŢIILE ÎN CARE V-AR PLĂCEA SĂ AJUNGEŢI

Jurnalul pelerinului Împărtăşeşte-ne experienţa ta din pelerinaje!

12 Septembrie 2023
Pelerini în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023
  • Mulțumim părintelui Cojocaru   care a transformat acest pelerinaj într-o înaltă trăire sufleteasca.
  • Mulțumim bunului Dumnezeu și părintelui Marcel Cojocaru pentru acest pelerinaj în care am pășit pe urmele mintuitorului Cuvintele frumoase ale părintelui au rămas întipărite în suflet
  • Mulțumim bunului Dumnezeu, pentru ajutorul de a vedea Tara Sfânta, părintelui Marcel  Cojocaru pentru dragostea și răbdarea cu care ne-a însoțit si organizatorilor .Fam Roman.
12 Septembrie 2023
Pelerin în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023
Dau Slavă lui Dumnezeu pentru acest pelerinaj reușit.
Multumesc din suflet pentru maniera de gestionare a acestui pelerinaj din toate punctele de vedere.
Mii de mulțumiri părinte pentru lecția de istorie, umorul dumneavoastră și că ați împărtășit și nouă din Harul primit de la Domnul nostru Iisus Hristos .Ne revine nouă datoria ca cele văzute, auzite și simțite să le împărtășim aproapelui nostru.
Dumnezeu să ne întărească să ne lăsăm pe noi, și Harul Fiul lui Dumnezeu primit in dar, sa crească intru fiecare, ca nimeni sa nu rămână pe dinafară  si toți să moștenim împărăția lui Dumnezeu.
Am convingerea că majoritatea plecăm mai buni și mai bogati spiritual.
Multă sănătate la toată lumea.
Doamne ajută!
Cu ajutorul lui Dumnezeu, pe data viitoare.
12 Septembrie 2023
Pelerin în Israel, 29 august - 05 septembrie 2023

Mulțumesc Bunului Dumnezeu ca, la cei 77 de ani, mi-a ajutat să-mi împlinesc visul de o viata, acela de a ajunge pe aceste locuri pline de istorie și religiozitate. Mulțumesc părintelui Marcel Cojocaru pentru felul cum ne-a condus în aceste opt zile. M-a impresionat cultura vasta   pe care o poseda și ca este un foarte bun cunoscător al fenomenului Israel. M-a captat prin conținutul explicațiilor dar și prin dictia deosebita și tonalitatea vocii plăcută și atrăgătoare. Valoarea explicațiilor a crescut prin prezentarea părerilor personale despre un anumit fenomen ca și prin glumele presărate. Mulțumesc grupului, și mai ales colegilor de camera, că m-au acceptat asa cum sunt. Dumnezeu sa fie cu noi.

CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA

Sediul central la Iași

Adresa:     Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 14,Iasi - 700064, Romania

Telefon:    0040 232 276 907
Fax:           0040 232 276 867
Email:       centruldepelerinaj@yahoo.co.uk
                   office@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08 :00 – 16 :00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis

 

Punct de lucru Piatra Neamț

Adresa:     Bld. Traian, nr. 3A, lângă Spitalul Județean Piatra Neamț, Neamț, Romania

Telefon:    0040 754 014 062
Email:       piatra.neamt@centruldepelerinaj.ro
Web:         www.centruldepelerinaj.ro

Program cu publicul:
Luni-Vineri : 08:00 – 16:00
Sâmbăta, Duminica:  închis
Sărbători cu praznice împărătești: închis
Sărbători cu Cruce Rosie: 12:00 - 16:00
Sărbători legale : închis

 

Date bancare: CENTRUL MITROPOLITAN DE PELERINAJ (pentru plata pelerinajelor):

OTP Bank
Cont Lei:    RO58OTPV0000000002519498
Cont Euro: RO30OTPV0000000002519517
COD SWIFT: OTPVROBU

CEC BANK
Cont Euro:  RO41CECEIS10C1EUR1027184
Cont Lei: RO68CECEIS1030RON1027133
Sucursala Iasi, Agentia Piata Unirii

Date bancare: PROVITUR ROMANIA  (pentru plata ASIGURARILOR MEDICALE)
FUNDATIA PROMOVAREA  SI VALORIZAREA IDENTITATII TURISMULUI DIN ROMANIA “PROVITUR ROMANIA”

OTP BANK Sucursala Stefan cel Mare
LEI:   RO 18 OTPV 000 000 000 1556 135  
COD SWIFT: OTPVROBU

 

Numar brevet de turism: 16421 / 19.04.2010
Numar licenta de turism: 1379/ 06.03.2019
Numar polita de asigurare: OMNIASIG 52888 - valabila pana la data 01.02.2024
Templul Baha`i si Gradinile suspendate din Haifa | Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" Iasi

Eroare

Mesaj de eroare

Recoverable fatal error: Argument 1 passed to xmlsitemap_node_create_link() must be an instance of stdClass, boolean given, called in /rest/www/centruldepelerinaj.ro-0/centruldepelerinaj.ro/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module on line 28 and defined în xmlsitemap_node_create_link() (linia 194 din /rest/www/centruldepelerinaj.ro-0/centruldepelerinaj.ro/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module).
Situl a întâmpinat o eroare. Încercaţi din nou.